Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meddig tagadhatja Sorost a Momentum?

888.hu

2017.05.16. 13:28

Egyre nyilvánvalóbb a nyilvánvaló: a Momentum is csak egy Soros György által finanszírozott csicskapárt.

Ideológiailag és szervezeti alapon is Soros Györgyhöz kapcsolódik Fekete-Győr András pártocskája. Az Origo azt próbálta kideríteni, hogy hogyan és mennyi pénzt kapnak a Soros-féle szervezetektől. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke legutóbbi interjújában bevándorláspárti álláspontot foglalt el. Ez önmagában még nem lenne furcsa egy balliberális párttól, de a Momentum több vezetője is az amerikai tőzsdespekulánshoz köthető szervezeteknél dolgozott vagy dolgozik, például Hajnal Miklós és Donáth Anna Júlia.

A magyar olimpiai pályázat sikeres megfúrásával hírnevet szerző mozgalom új politikát hirdetett. Fekete-Győr elővette Emmanuel Macron trükkjét is, miszerint ők egyik oldalon sem állnak, inkább amolyan független liberálisok. Bár közben szocialisták és még gyakorlatiasak is. Ennyi fantasztikus és nemes értéket egyszerre megvalósítani nem kis dolog. Valóban egy igazi csodacsapattal van dolgunk!

A valóságba visszatérve azért jegyezzük meg, hogy a Momentum által képviselt ügyek valójában csak a Soros György-féle nyílt társadalom és Brüsszel politikáját hirdetik, ez pedig azért mégsem akkora újdonság 2017-ben.

A Momentum-féle új politika a köznyelvre fordítva azt jelenti, hogy korlátozatlan számban fogadnának be migránsokat, melegházassággal torzítanák az emberek családról alkotott képét, valamint olyan mélyre nyalnának Brüsszelnek, amilyen mélyre csak lehet.

Tehát tényleg csak a szokásos, Soros által is támogatott vadliberalizmusról van szó, bár ez sokaknak nem új információ.

Az előbb már említett, a Momentumban meghatározó szerepet betöltő Hajnal Miklós meglehetősen sok szálon kötődik Soros György intézményeihez. Többek között kutatási asszisztens volt a tőzsdespekuláns magyarországi egyetemén, a CEU-n, azon belül is a közpolitikai iskolában, ahol részt vett a „világkormányzati modul” oktatásában. Emellett szakmai gyakorlatot folytatott Berlinben a Global Public Policy Institute-nál, természetesen ez a szervezet is erősen köthető Soroshoz. A vezetője, Wolfgang Reinicke pedig egy interjúban maga beszélt a kapcsolatáról a Soros-egyetemmel. A Global Public Policy Institute magát egy nonprofit szervezetként határozza meg, céljuk a világ irányításának a javítása a kutatás és a politikai vita által.

Hajnal és pártja természetesen a korrupció ellen is fellépne. Azonban ehhez jegyezzük meg, hogy amikor a LiteUp.org néven egy tanulást segítő honlapot akart létrehozni, amihez 12 millió forintos támogatást is kapott, akkor az oldalból végül semmi nem lett. A támogatást természetesen nem térítette vissza.

Donáth Anna Júlia a migránssimogató Migszolnál dolgozik, és egyébként Donáth László evangélikus lelkész, egykori MSZP-s képviselő lánya. A Migszol első számú célpontja a déli határon lévő kerítés eltávolítása. Idén áprilisban tüntetést is rendeztek Röszkén, hogy minél előbb lebontsák az országot védő kerítést. A Migszol a honlapja által ismertetett céljai és tevékenysége alapján egyértelműen Soros György bevándorlást segítő, támogató hálózatának egyik tagja. Egyébként a szervezet gazdálkodásáról, működési forrásairól, de még szervezeti működésének részleteiről sincsenek közzétéve nyilvános információk.

A szervezet saját tájékoztató anyagaiban együttműködő partnerként a Soros-hálózat szinte minden tagja szerepel, többek között például a Magyar Helsinki Bizottság vagy az amerikai milliárdoshoz közvetlenül is köthető Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) egyik csoportja, a W2eu (Welcome to Europe) is. Ez az a szervezet, amely még a migránsok Európába érkezése előtt Facebook-csoportokban, valamint nyomtatott tájékoztató brosúrákban részletesen tájékoztatta az illegális bevándorlókat, arról, hogy mit kell tenniük a sikeres bevándorlásukért, vagy legalábbis a kitoloncolásuk elkerülése érdekében az uniós országok hatóságai előttírja az Origo.

Az új politikát hirdető Momentum tagjai között felbukkannak olyan személyek is, mint Radnóti Sándor filozófus, a Soros Alapítvány könyvpályázati zsűrijének egykori elnökének és volt SZDSZ-es politikusnak a fia, Radnóti András is. Õ a külpolitikai koordinátor. Róla azt érdemes még tudni, hogy Göncz Kinga szocialista európai parlamenti képviselő irodájában is munkálkodott. Radnóti 2014-ben az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságán dolgozott. 2013-ban pedig a politikai porondra visszatért Bajnai Gordonnak adott tanácsokat. 

Soproni Tamás jelenleg is a Momentum elnökségi tagja. Róla köztudott, hogy a 2014-es önkormányzati választáson éppen a Fekete-Győr által reménytelennek tartott Együtt–MSZP–PM–DK jelöltjeként indult Budapesten. Õt azért mentsük fel a lejárt baloldali pártokkal való szimpatizálás vádja alól, mert ahogy korábban fogalmazott: arra az oldalra áll, ahol az érdekei a legjobban érvényesülnek. Tehát őt biztosan nem a bukott MSZP és a társainak az elvei vezérlik, de valószínű, hogy hazaszeretete sem.

Tóth Csaba a Republikon Intézet társalapítója és stratégiai igazgatója közel két hónapja lett a Momentum tanácsadója, ő 2004-2006 között ugyanezt a tisztséget vállalta az SZDSZ számára. Köztudott, hogy az SZDSZ meglehetősen jó kapcsolatot ápolt Soros Györggyel, többek között a liberális párt érte el, hogy Soros egyetemére más jogszabályok vonatkozzanak, mint a magyar egyetemekre.

TASZ-támogatás:

A Sorostól rengeteg pénzt begyűjtő TASZ  is a Momentum mellé állt. A mozgalom áprilisban indított akciót a nemzeti konzultációs plakátok átragasztása érdekében. A szegedi rendőrség akkor ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. Ezzel kapcsolatban Hegyi Szabolcs, a TASZ munkatársa azt mondta: mindenképpen érdemes a TASZ érvei alapján most is azt kérni a bíróságtól, hogy ne állapítson meg büntetőjogi vagy szabálysértési felelősséget, hiszen ez korábban sikerre vezetett. Vagyis a Soroshoz köthető TASZ és a Momentum között is nyilvánvaló a kapcsolat.

Végül is miből finanszírozták a május 1-jei zsúrt?

A Momentum még mindig nem tisztázta, hogy honnan volt pénzük a rendezvény technikai felépítésére. A szakértők szerint a zsúr legalább kétszer annyiba kerülhetett, mint amennyit a párttá alakult mozgalom bevallott. Közleményük szerint 2,6 millió forintot áldoztak a gigabulira, ám a szakemberek szerint csak a LED- és hangfalak bérlése kerülhetett ennyibe.

Az Origo ezzel kapcsolatos kérdéseire természetesen nem érkezett egyenes válasz a párttól.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére