Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Medgyessy után Csáki Judit is lefogatlanozta a magyarokat

Horváth K. József

2022.04.08. 15:30

Nem vagyok túlzottan szomorú attól, hogy a baloldal már mintha a 2026-os választásokat sem akarná megnyerni.

 

Gyurcsány például ott folytatná, ahol a kampányban abbahagyta, Ujhelyi máris és újfent hazugsággal vádolja Orbánt, holott állításának újfent és változatlanul semmi alapja. Karácsony pedig inkább a tanácstalanságot, a hosszú elmélkedést javasolja a választóknak abban a tekintetben, hogy megtalálják a magyarázatot a súlyos választási vereségre. Méghozzá halálosan komolyan. Magyarán már magukhoz sem képesek őszinték lenni, nemcsak a választóknak hazudtak folyamatosan, mondtak szépeket, hogy így lesz, meg úgy lesz, ha majd leváltják Orbánt. Nem merik nyilvánosan bevallani, hogy nekik csak a hatalom kell, de a választók már nem.

 

De nem szerezték meg a hatalmat! Sőt, ismét egy akkora maflást zsákoltak be, hogy a fal adta a másikat. Maga KariGeri ismerte el, hogy „Húsz éve nem volt ilyen választás, amit ennyire benéztem volna”. De mennyire benézte: decemberben még párttársával, Szabó Tímeával együtt kétharmadot jósolt maguknak.

Az az igazság, hogy a főpolgármester nem benézte ezt a választást, hanem elhitte azokat a hazugságokat, amivel ő és tettestársai sózták a választók agyát. Mert a vágy, hogy eltakarítsák Orbánt mindennél erősebb volt. Talán éppen azért, hogy a baloldal városházi, zuglói, kispesti, lőrinci vagy éppen a csúfos szombathelyi bukása előtt jogerősen elítélt Ördög ügyvédjéhez kötődő Czeglédy disznóságaira ne vetüljön több fény, mint eddig.

A vágyvezérelt politika azonban negyedszer is nagyon kevésnek bizonyult.

Miért? Arra talán Orbán Viktor adta a legpontosabb választ szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján.

 

„Most azt gondolom, hogy ez csak a hatalomért koalíció volt. Így is hívtam magamban. Alapvetően tiszteletlenség a választókkal szemben. Tehát előre bejelenteni, hogy bennünket nem érdekel a múltunk, nem érdekel a programunk, nem érdekelnek az eszmék, ezek összeilleszthetők-e vagy sem, bennünket egy dolog érdekel, hogy hogyan lehet megnyerni a választást, vagyis hogyan lehet hatalomra kerülni, és legyőzni valakit, ez tiszteletlenség. Lehet, hogy politikusok számára ez valami okos stratégiának tűnik, de a választók szempontjából ez nem értelmezhető másképpen, mint ahogy lenézik őket, és tiszteletlenek velük szemben.”

 

És hogy mennyire igaz a lenézésről és a tiszteletlenségről szóló kormányfői gondolat, arra a budapesti értelmiség egy nagyhangú képviselője, a pályázatok révén számos esetben központi támogatást is nyert Csáki Judit színikritikus a fogatlan magyarokról adott minősíthetetlen jellemzése adja a csattanós példát.

Mielőtt ezt beidézem, azért idemásolom Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök 2002-es hasonló gondolatait. Csak azért, hogy érzékeltessem, hogy a baloldal réges-rég óta és folyamatos nézi le a magyarokat.

Medgyessy az akkor még Magyar ATV-re hallgató csatornának ezt mondta: „Elképesztően sok a láthatóan elhanyagolt ember. De mentálisan elhanyagolt, és fizikailag elhanyagolt. Csak egy példát mondok. Szinte mindenkinek hiányoznak a fogai. Szóval fogatlanok, rossz állapotban vannak, rossz lelkiállapotban vannak… Hát tudja, ez egy jelkép inkább az, hogy fogatlan.”

És akkor most jöjjenek Csáki Judit betű szerinti pontossággal közölt szavai: „…láttam orbán magyarországát. nyomorult, semmit sem értő, a nevüket leírni alig-alig tudó embereket, akik megkérdezték, hogy a három lap közül melyikre kell húzni a négy nemet. ez a tömeg – mert ez tömeg – az a bázis, ami a kétharmadot biztosítja neki. orbán népének nincs perspektívája, nincs iskolája, foga kevés, szemüvege eltörött vagy nincsen, rosszul lát, elhízott és tönkrement –elképedtem, amikor a névjegyzékben láttam, hogy mennyi idősek, és mennyivel néznek ki többnek annál. sok a cigány, sok köztük kevésért megvehető, meg is veszik őket, a szavazatukat is. az országból, a világból nem értenek semmit, nem is akarják. ez a többség, mint látjuk.”

Azt gondolom, ehhez semmit nem kell hozzáfűzni. Márki-Zay Péter, ha még hónapokig kampányolna, talán akkor sem lenne képes összehozni ennyi sértést a magyarok ellen, mint Csáki Judit tette.

Méghozzá azzal hittel, azzal a meggyőződéssel, hogy neki, sőt, nekik, tehát a rendszerváltoztatás utántól máig az SZDSZ-es kultúrkörben gyökerező világuknak teljesen igaza van. Mert Orbán népének „nincs perspektívája, nincs iskolája, foga kevés, szemüvege eltörött vagy nincsen, rosszul lát, elhízott és tönkrement.” Mondja mindezt a tolerancia jegyében, amire ők oly kényesek. Persze csak akkor, ha róluk van szó. Ők mondhatnak másra bármit. Ezt is. Meg Orbánt kisbetűvel. Na ne...

S még az sem józanítja ki őket, hogy magyarok vigyorogva, magasról tesznek rájuk. Eddig 3,1 millióan, a demokráciát segítségül hívva, elsöprő fölénnyel mutattak fityiszt nekik, de ez a szám még nőhet. Ezért írtam a bevezetőben, hogy a baloldal már 2026-os választást sem akarja megnyerni.

Talán többek nevében írhatom, nem fogunk zokogni miatta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére