Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megáll az idő

888.hu

2022.10.04. 10:40

Súlyos problémára világított rá a HVG a népszámlálással kapcsolatban. A kérdőívben a nemünket – maradi módon – csak férfiként, illetve nőként határozhatjuk meg. Nem egészen egyértelmű, hogy születési nemet vagy a nemi identitást kell megadni, nincs olyan opció, hogy valaki nem akar (vagy nem tud) válaszolni. Azaz a nem bináris emberek rá vannak kényszerítve, hogy olyan kategóriába sorolják magukat, amely nem tükrözi identitásukat.

 

Nyilván nem csak a kérdőívet majdan feldolgozók lustaságával magyarázható, hogy nem akarnak a manapság már több tucatnyira tehető, és továbbra is gomba módra szaporodó nemi identitásokkal vacakolni. A húsbavágó problémát nem intézhetjük el egy laza kézlegyintéssel, hiszen nem pusztán arról van szó, hogy András inkább Andreának érzi magát, és fordítva. Gondolni kell a nem bináris – azaz se nem nő, se nem férfi – magyar állampolgárokra érzékenységére. Bár mifelénk ez azért még nem okoz olyan nagy problémát, hiszen a magyar nyelv nem tesz különbséget a férfi és női személyes névmások tekintetében. Az „ő” lehet férfi és nő is. Még egy darabig, mert előfordulhat, hogy az Unió a helyreállítási alap millióiért cserébe – a jogállamiság szent nevében – előírja majd a hím-, nő-, és semleges nem használatát a magyar nyelvben.

Szóval a fenti gondolatmenetet tovább fűzve, talán érdemes lenne a következő népszámláláskor az önkéntes nem meghatározás mintájára az életkort is bevallásos alapon megjelölni.

 

Elvégre se szeri, se száma azoknak a hölgyeknek és uraknak, akik számára megállt az idő, és jó tizenöt éve harmincöt, legfeljebb negyven évesnek érzik vagy inkább vallják magukat. Függetlenül attól, hogy mit mutatnak a személyi okmányokban rögzített adatok és milyen mély barázdák sorakoznak az arcukon. Innen pedig már csak egy aprócska lépés, hogy mindenki szabadon választhassa meg az életkorát, és akkor menjen nyugdíjba, amikor 65 évesnek érzi magát.

 

Az idő kerekét végre vissza lehet fordítani – vagy megállítani – és a világ tele lesz fiatal öreggel. Csak legyen, aki fizeti a nyugdíjukat!

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére