Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mély sebeket ejtett több baloldali politikusban is főnökük, Gyurcsány Ferenc interjúja

Prokaj Dávid

2022.09.30. 12:00

The show must go on.

 

Ahogyan azt a 888.hu is megírta, kedden egy hosszas interjút adott Gulyás Mártonnak a Demokratikus Koalíció elnöke, melyben lényegében felmosta a padlót az ellenzéki pártokkal. Megüzente nekik, hogy az árnyékkormány megalakulásával ők az ellenzék vezető ereje.

 

 

Márki-Zay Péter nevének említését látványosan kerülte Gyurcsány a beszélgetés során, azonban világosan jelezte azt, hogy a választási vereségért ő a felelős. A Demokratikus Koalíció és Dobrev Klára pedig nem.

Nyilvánvalóan ezen állítások, és a teljes beszélgetés eljutott az ellenzéki pártok politikusaihoz is. Azonban kellett nekik pár nap, hogy bátorságot vegyenek magukon, de végül is tegnap már véleményezték a hallottakat.

Az első fecske Donáth Anna volt, aki a következőképpen reagált:

 

Április 3-án az ellenzéki összefogásra bő egymillióval kevesebben szavaztak, mint a kormánypártokra. Az ellenzéki összefogás minden pártja részt vett a választási kampányban, ezért mindannyian felelősek vagyunk az eredményekért.”

– üzent Gyurcsány Ferencnek, majd hozzátette: „ahogy a siker közös lett volna, úgy a kudarcban is osztozunk. Ha valaki úgy dönt, csapatban játszik, ne mutogasson utólag a másikra”.

 

Majd tegnap délelőtt egy szintén momentumos, Hajnal Miklós országgyűlési képviselő ment be az ATV Szigorlat című műsorába, ahol közölte, hogy Gyurcsány Ferenc véleményével ellentétben számára az előválasztás volt az ellenzék elmúlt 12 évének egyik legnagyobb eredménye. Hozzátette, hogy a vereség és az előválasztás közötti ok-okozati összefüggés nem áll fenn.

Felhívta Dobrev Klára férjének figyelmét arra, hogy hiába szeretne hamarosan már 1,5 milliós szavazótáborral rendelkezni, a Fidesz áprilisban ehhez viszonyítva is kétszer annyi szavazatot kapott.

 

Nem lehet lesöpörni magunkról teljes mértékben a felelősséget úgy, ahogy ebben az interjúban Gyurcsány Ferenc tette.”

– mondta, hozzátéve, hogy azt nem kritizálja, hogy a DK növekedni szeretne, azt viszont igen, hogy Gyurcsány csak a saját pártjára gondol, az ellenzéki oldalon ugyanis szerinte muszáj az ellenzéki közösségre is gondolnia. Úgy véli, hogy ami elvezetett áprilisban a vereséghez, az az egység hiánya volt.

 

Volt egy választási együttműködés, de hát mint a kampány szintjén ez operatíve repedezett, ez aztán április 3-a után, már aznap este látszódott a videókból, hogy politikailag is komoly feszültségek voltak ebben.”

– ezzel pedig be is vallotta, hogy a baloldalon csak érdekházasság volt az összefogásuk.

 

Tegnap délutánra pedig a momentumosok példáját megirigyelve Gyöngyösi Márton és Márki-Zay Péter is megszólalt.

A Jobbik új elnöke szerint tény, hogy „Gyurcsány Ferenc neve és jelenléte bármelyik ellenzéki párt környékén már a negyedik kétharmados Fidesz-győzelmet termelte ki. Kár ezt tagadni.”
Hozzátette, hogy a választási vereségben minden ellenzéki pártnak megvan a felelőssége, így a Jobbiknak is.

Majd Jakab Péter politikáját kritizálta a Facebook-posztjában, szerinte a régi elnök „túlságosan balra tolta a pártot”. Ezzel mintha ő is levette volna a felelősséget magáról, és elődjére akart ráterhelni minden hibát. Ezt a showműsort az utóbbi éveben a Jobbik már sokszor eljátszotta.

Majd profi módon egy hirtelen váltással a következőket írta:

 

Mindettől függetlenül valóban itt az ideje őszintén szembenézni a hibákkal, őszintén politizálni és valami újat mondani, nem pedig azon keseregni és marakodni, amin már nem tudunk változtatni, mert elmúlt. Viszont akkor ez az új stratégia lehetőleg minden pártnál az emberekről, és ne mások okolásáról szóljon!”

 

Erről csak ez jut eszembe: a szálkát könnyen megtalálja más ember szemében, a gerendát azonban a sajátjában nem.

 

Ami pedig Márki-Zay Pétert illeti: az ő reakcióját már vártam, mely két teljes nap után meg is érkezett. A közösségi oldalán beismerte, hogy a kampányban elkövetett hibákat.

 

Azonban a volt miniszterelnök egy apróságot elfelejt, hogy 2010-ben, 2014-ben, 2018-ban is vereséget szenvedett az ellenzék. Tán arról is én tehetek?”

– kérdezi a Kapitány.

Szerinte éppen Gyurcsány Ferenc személyével támadta őt leginkább a kormány. Mintha a Fidesz-KDNP fegyvert szegezett volna a fejéhez, hogy fogjon össze az „őszödi böszmével”...

Majd így folytatta:

 

Dobrev Klára az ellenzéki előválasztást – amit az ellenzék legnagyobb innovációjának tartok az elmúlt évekből – sem tudta megnyerni, minden bizonnyal pont a férje személye miatt. Akkor miből gondolja Gyurcsány Ferenc, hogy egy országgyűlési választás alkalmával sikeresek lehetnek? Az előválasztáson részt vevőknek talán pont azért esett rám a választásuk, mert nem akartak ismét Orbán és Gyurcsány között választani.”

 

 

Egy valamiben biztos lehetünk: Gyurcsány Ferenc addig-addig ügyeskedett 2010 óta, hogy végül csak sikerült megkreálnia újból a legerősebb ellenzéki pártot. A terve pedig az, hogy újra hatalomra kerüljön. Ez egy politikustól elvárható, amennyiben ambícióval rendelkezik. Az már annál inkább probléma, hogy a baloldal 12 év alatt nem termelt ki magából egy, a nemzetéhez és a magyarokhoz hű politikust. És amíg a jelenlegi balliberális minipártok politikusai félnek időben reagálni akár egy Partizán-interjúban elmondottakra is, csak pár napos késéssel, addig ezen nincs is min csodálkozni.

Márpedig ha sokáig nyalogatják a sebeiket, akkor azt fogják észlelni, hogy rövidesen be fogja kebelezi őket a „kisgömböc”.

A showműsor egy újabb fejezete ez, mely számomra kitűnő szórakoztatást nyújt.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére