Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

Dr. Horváth József

2022.10.05. 16:00

Kétségbeejtő Gyurcsány szellemi színvonala. Odáig süllyedt, hogy képtelen megalapozott bírálatot megfogalmazni Orbán Viktorról, ezért alkatával, magasságával kezd el gúnyolódni. Pipiskedéssel, ágaskodással gúnyolódik.

 

Orbán Viktor a maga 174 centijével valóban nem túl magas ember. Tudomásunk szerint Macron 173, Scholz 170, ugyanakkor nem róluk írja a híresen baloldali The New York Times, hogy Orbán a jobboldal mintaképe lehet szerte a világon. Tehát még egy sorosista világlap sem megy le arra szintre, ahonnan Gyurcsány eregeti szörnyű és szánalmas gondolatait. A lap elismeri, hogy Orbán igenis világpolitikai tényezővé nőtte ki magát. Mivel? Következetes magyar párti, nemzetszerető politikájával.

Erre írja Gyurcsány: „Nagy hang, kis képesség. Egyelőre több a kudarc, mint a valóságos győzelem.”

 

A papír persze mindent elbír. Még azt is, hogy Orbán éppen Gyurcsány ellenében aratott négy kétharmados győzelmét kudarcnak hazudja valaki. Csak ezért, hogy saját ízléstelen koncepcióját hajánál fogva előrángatott, valótlanságokkal próbálja alátámasztani. De most is kudarcot vall. Nagy-nagy kudarcot.

„Az ember nem tehet az ízléséről”, idézhetjük az amerikai írót, Christopher Moort. Az egy adottság, szorosan igazodik az ember lelki alkatához. Az ízlés választási képesség. Az ízlés megkülönbözteti a jót, a szépet, a helyeset, az illőt, a finomat a rossztól, a csúnyától, a helytelentől, a nem illőtől, a durvától.

Amikor Gyurcsány az alacsonyságból akarja levezetni valakinek a valósághoz való tényleges viszonyát, méghozzá ordas hazugsággal, akkor azzal azt bizonyítja, hogy neki csak a rosszhoz, a csúnyához, a durvához van köze. Az jó ízléshez pedig semmi az ég világon.

 

Gyurcsány Facebook-bejegyzésében azt állítja, hogy Orbán kóros hazudozó. Mert szerinte a magyar kormányfő kijelentette, törpe vet ki szankciót egy óriásra. Ezzel érvel:
„Az Európai Unió gazdasági ereje legalább ötszöröse az oroszországinak. A NATO legalább tizenkétszer többet költ katonai kiadásokra, mint Oroszország, az előbbi hadseregének létszáma négyszer nagyobb, mint Oroszországé.”
Ha valami ordas nagy hazugság, akkor éppen ez az érvelés. Gyurcsány csepp lelkének autentikus képződménye.

Orbán Viktor ugyanis napirend előtti felszólalásában azt mondta a parlamentben:
„Márpedig az energia területén mi, Európa törpék vagyunk, Oroszország pedig óriás. Most látok először olyat, hogy a törpe vet ki szankciót egy óriásra.”

Tehát az ENERGIA területén törpe Európa, nem másutt. Szó sincs gazdasági erőről, katonai kiadásról, a hadseregek létszámáról. Ezeket Gyurcsány csak ezért sorolja, hogy hihetőbbé tegye Európa és Oroszország közötti méretkülönbségeket bizonyos területeken. S hogy magának valami igazságcsírát legyen képes kipréselni szánalmas érveléséből.

Mindez csattanós válasz arra, kire jellemző valójában az általa használt „nagy hang, kis képesség” minősítés.

 

Kocsis Máté Facebookján ezt írta Gyurcsánynak:
„A gazember személyeskedik, hazudozik, fenyegetőzik. Megint. A gazember árnyékkormányt alakít, beszél, ír, szerepelget. Egyre többet. Felbátorodott, kelleti magát. A hazug gazember tudja, hogy nincs nála alávalóbb, ezért csak magát kell túlszárnyalnia. Sikerült. Ma is.

A gazember azt hiszi, elfelejtik a gaztetteit, ha azoknál is durvábbakat mond.

A gazember bosszúra szomjazik egy nemzet ellen. Gyengébb képességűeket fel is használ ehhez. A gazember életveszély a magyarok számára. A gazember lelkesen támogatja a szankciókat is, pedig tudja, hogy azok megfojtják az országot. Nem lesz kegyelem, azt mondta. A gazember gazember az országával, a szövetségeseivel, az ellenfeleivel. Mindenkivel.”

Ehhez nincs mit hozzátenni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére