Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagyon erõlködött a zsidó folyóirat, de az amerikai nagykövet szerint akkor sincs diktatúra

888.hu

2018.08.30. 13:08

A Szombat címû zsidó közéleti és kulturális folyóirat két munkatársa, Szántó T. Gábor és Gadó János diktatúrázó és a sajtószabadságot sirató interjút szeretett volna készíteni az újonnan kinevezett amerikai nagykövettel. Nem sikerült nekik, de az erõlködés klaviatúráért és Fõállású Rettegõ díjért kiált!

Az újonnan kinevezett zsidó származású amerikai nagykövet már többször és több helyen kifejtette, hogy Magyarország elég menő hely. Jól működnek az állami intézmények, az ország és annak vezetői pedig elkötelezettek az USA és annak szövetségi rendszereinek irányába. 

A két szombatos ennek ellenére is megpróbálta kimondatni David B. Cornstein nagykövettel, hogy itt bizony dübörög a diktatúra, fekete bakancsok csattogásától hangos a Dohány utca.

Olyan, egyáltalán nem sugalmazó, tárgyilagos, semmiféle prekoncepciót nem tartalmazó kérdésekkel támadták a nagykövetet, mint például:

„Magyarországon kulcskérdés a demokrácia állapota, a fékek és ellensúlyok rendszere. Nyilván sokaktól hallotta már, hogy a kormány ezeket az intézményeket leépíti. Ez ügyben fel kíván lépni?”

Az „újságírók” által kulcskérdésnek minősített probléma legfeljebb a Nagykörúton belüli babzsákfoteles értelmiséget izgatja, de fogalmilag kizárt, hogy a magyar társadalom nullahuszonnégyben a demokrácia állapotáról elmélkedne.

David B. Cornstein el is magyarázta a Szombat szerkesztőinek, hogy az elmúlt két hónapban rendkívül kedvező tapasztalatai voltak. Találkozott vallási és világi vezetőkkel, valamint NGO-k vezetőivel, de senki nem mondta, hogy "ez vagy az rossz, szörnyű, kérem, lépjen közbe, segítsen".

Az éleslátó újságírók azonban nem eresztik a témát, és jó szokásuk szerint visszakérdeznek, hátha akad valami, amin retteghetnek.

„Ön tehát mindeddig a szabadságjogok semmilyen sérelmét nem tapasztalta Magyarországon?" – kérdezik, felteszem aggódó, a messzeségbe révedő tekintettel, kezükben egy Bécsbe tartó menetjegyet szorongatva.   

Csalódniuk kellett, a nagykövet közölte, hogy elégedett emberekkel találkozott, nem látta, hogy a szabadságjogokat csorbítanák. 

Egy sem mondta nekem: Figyelj, itt rémes dolgok vannak, itt olyan antiszemitizmus van, hogy szörnyű. Egyetlen elégedetlen emberrel sem találkoztam. Ha Önök közlik, amit most mondok és erre válaszul majd jelentkezik valaki, aki ezt cáfolni akarja, azt természetesen meghallgatom. De eddig egyszerűen nem hallottam ilyet.”

Az újságíró legfőbb erénye a kitartás, ezért félve, de harmadszorra is megkérdezik – mi az, hogy megkérdezik, kijelentik – hogy itt azért mégiscsak nagy bajok vannak. 

„Nem beszéltek (a rabbikkal – a szerk.) korrupcióról, a demokrácia hiányosságairól, amik nálunk súlyosabbak, mint a legtöbb európai országban?”

Csuklóból érkezett is a válasz: a béreket lehetne emelni, de „nekem senki nem beszélt elnyomásról, szabadságjogok elvételéről. Nem hallottam ilyesmit.

Felteszem, hogy a jobbegyenest akkor vitte be a rettegésben megerősítésre számító szombatosoknak a nagykövet, amikor kijelentette, hogy  

Orbán Viktor kormányfő és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök jó barátok, Magyarország az Európai Unió tagja."

Bécsbe induló járatok:

Keleti–Wien Hbf.: 14:19, 16:19, 17:19, 18:19, 19:19, 20:19

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére