Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem álhír: az állam eddig tisztán 30 milliárdot keresett a Groupama Arénán

Horváth K. József

2022.01.02. 15:20

Ha a fake news-oknak lenne szégyenérzete, akkor például a Fradistadion megépítését kidobott pénznek beállító változataik fejvesztve menekülnének a nyilvánosság fórumairól és megbocsátásért esedeznének. A Groupama Aréna 2014-es megnyitása óta ugyanis a létesítmény eddig nemhogy veszteséget termelt, hanem 30 milliárd forint tiszta bevételt hozott az államnak.

Ez persze semmit nem számít, a stadionos és más álhíreket sorozatban terjesztő baloldalnak, mert a valósággal ők nem tudnának kampányolni. Az ugyanis a kormány erők malmára hajtaná a vizet. Ezért kényszerülnek rá, hogy rendszeresen és folyamatosan hazudjanak, legyen szó akár a vakcinázásról, a minimálbér vagy a rezsicsökkentés fölöslegességének hirdetéséről, netán a stadionok szerintük pazarlást jelentő építgetéséről.

A csizma úgy került most az asztalra, hogy tegnap írást közöltünk a Fradi elnökének az újévi koccintás alkalmából elmondott beszámolóját idézve. Ebben egyebek között a választásokkal kapcsolatban Kubatov Gábor azt mondta: „Ha a baloldal megnyeri a választásokat, semmi jóra nem lehet számítani. A baloldali kormányok esetén a Fradi mindig csődben volt.” Erre aztán jöttek a kommentelők és mondták a magukét. Éppen azt, amit a baloldali politikusok fake news gyanánt a szájukba adtak. Csak egyet idézek közülük: András például azt kommentelte: „Kubatov attól függ, hogy menyi milliót nyom a Fradiban orbán (sic!).” Magyarán Gyurcsányék azt sugallják, hogy a Fradit az állam tartja el, meg az állam építette a stadiont is. Ha az állam nem volna ott, terjesztik, akkor csődbe menne a Fradi.

Mintha egy baloldali kormánynak egyébként nem volna elsőrangú érdeke, hogy az ország legnagyobb és legsikeresebb sportklubja, a magyar sportkultúra zászlóshajója eredményes legyen. A tények azt mutatják, hogy egyáltalán nem érdeke. Sőt! Emlékezhetünk, hogy a Gyurcsány-rajongó Kisteleki István ex-MLSZ elnök jogsértő módon egyenesen az NB II-be száműzte a Ferencvárost. A baloldali kormányok idején a Fradi valóban mindig csődben volt. Kommunikációs igazgatóként sajnos közelről láttam, hogy az akkor sportminiszter Gyurcsány hogyan csapta be Furulyás János klubelnököt. S hogy milyen komoly gondot jelentett egyáltalán az NB I-ben való elindulás pénzügyi hátterének előteremtése.

Ezt a baloldali politikusok, a kommentelők nem akarják tudni, nem akarnak róla tudomást venni. Ezzel beismerik, hogy nekik nem a valóság a fontos. Nem az számít, hogy a magyar sportklubok legjelesebbike sikereivel nem járulna többé hozzá gyerekeink egészséges életre neveléséhez, napi közérzetünk javításához, a nemzeti büszkeség erősítéséhez. Ennek az Internacionálé dúdolása közben valószínűleg még örülnének is. Nekik az a fontos, hogy bármi áron a baloldal kerüljön hatalomra. S ha ebben a Fradi a sikereivel akadályozza, akkor menjen csődbe, inkább pusztuljon el, az sem számít, csak jöjjenek Gyurcsányék, a legutóbb az idősekbe gátlástalanul belegázoló Márki Zay-jal. Márki-Zay ugye így kedveskedett a nyugdíjasoknak, azért nő a nyerési esélyük, mert „A Covid miatt is megtizedelt időskorú magyar lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre”. És ezek után még Márki-Zay a helyén van, ami önmagában botrány.

Szóval Gyurcsányéknak a Fradi vágyott ledarálása éppolyan hatalomszerzési és -megtartási eszköz lenne, mint legutóbb a nők elleni erőszak kapcsán a kormányt vádolni az Isztambuli Egyezmény alá nem írásával.

De hogy konkrétan miért is álhír, hogy az állam tartja el a Ferencvárost? Ugyancsak Kubatov Gábor újévi – Facebookon megtalálható – köszöntőbeszédéből derült ki a pontos válasz. A stadion felépítése a telek kevésbé értékes részére 18,5 milliárd forintba került. Ennek adó és járulékvonzata 7 milliárd, ami azonnal visszament az államkasszába. A telek értékesebb felére emelték a Telecom-székházat 50 milliárd forintért, amiből az állam adó- és járulékbevétele 19 milliárd forint. Önmagában több, mint a stadion felépítésének költsége. A telek másik részén újabb 50 milliárdos beruházás készül, irodahelyiségekkel és szállodával. Ebből szintén kábé 19 milliárja lesz az államnak. A lényeg: a Groupama arénán az állam eddig tisztán 30 milliárd forintot nyert, nemhogy egy fillért is ráfizetett volna.

Láthatják, a fake news-ok már lehet, hogy rég elmenekültek volna szégyenükben Fradi-ügyben is, de Gyurcsányék nem engedik őket. Van azonban egy jó hírem számukra. Áprilisban megszűnhet – sporthasonlattal élve – a szoros „álhírfogás”, s a második helyre szoruló baloldal képtelen lesz megakadályozni, hogy szégyenükben világgá fussanak…

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére