Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem lepődtek meg a ciprusiak Sztella Kiriakídisz családjának korrupciós botrányán

888.hu

2021.05.11. 15:20

Annak ellenére, hogy már a ciprusi sajtó is egyre többet foglalkozik az uniós egészségügyi biztos ügyével, az állami számvevőszék nem volt hajlandó nyilatkozni a TV2 Tények stábjának.

 

Ahogyan azt korábban megírtuk, az uniós egészségügyi biztos úgy kapott négymillió eurót, hogy azt megpróbálta eltitkolni, amit aztán kölcsönnek álcáztak.

A ciprusi állami számvevőszék egyik jelentéséből az derül ki, hogy tetemes pénzösszeg érkezett meg a számlájukra, csakhogy egyetlen esetben sem volt elegendő a fedezetük.

A helyiek azt nyilatkozták a TV2 Tények stábjának, hogy ez nem meglepő számukra.

Sajnos minden a pénzről szól. Nagyon sok pénz mozog politikusokon keresztül. És nem lehet tudni, hogy honnan jön, és hová megy”

– nyilatkozta egy helyi fiatal.

A stáb a ciprusi állami számvevőszéket is megkereste az ügyben. A szóvivővel e-mailben és telefonon keresztül is egyeztettek.

A megbeszélt időpontot azonban nem sokkal az interjú előtt indoklás nélkül lemondták,

pedig ha nem futamodtak volna meg, akkor például arra a kérdésre is megkaphattuk volna a választ, hogy hány ilyen eset fordult elő az utóbbi időszakban.

A videóban elhangzik, sokan azt gondolják, hogy a korrupciós botrány összefügghet az uniós oltóanyag-beszerzéssel, a szerződéseket ugyanis Sztella Kiriakídisz írta alá. A dokumentumokból pedig az derül ki, hogy azok a nyugati gyártóknak kedveznek.

Ómolnár Miklós szerint ez nem véletlen.

Próbálja elterelni arról a figyelmet, hogy a vesztegetési pénzt az oltóanyaggyártó cégek dobták össze a nekik kedvező feltételekkel megkötött, minden következmény nélkül késlekedő, akadozó szállítást lehetővé tevő szerződésekért cserébe.”

Eközben a legóvatosabban fogalmazó ciprusi lapok is passzív vesztegetésről írnak.

 

Később kiderült, hogy az uniós biztos évek óta kapcsolatban áll nyugati oltóanyaggyártókkal. A politikus olyan alapítványok élén állt, amelyeket nyugati gyártók pénzeltek.

Az European Breast Cancer Coalition pénzügyi beszámolójából például kiderül, hogy az elmúlt években sok millió eurós támogatást kapott a Pfizertől, az AstraZenecától és a Johnson & Johnson cégtől”

– jelentette ki Ómolnár Miklós.

A nyugati balliberális elit eközben nem vesz tudomást a botrányról, és az Európai Ügyészség sem foglalt még állást az ügyben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére