Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem tudnak nemet váltani a transznemûek

888.hu

2018.12.04. 12:32

A transznemûek érdekvédelmi szervezete, a Transvanilla Egyesület szerint a nemváltás akadályozása komoly pszichés megterhelést jelent a transznemû emberek számára.

A Transvanilla Transznemű Egyesület azt írja, hogy 2018 májusa óta nem bírálják el a nemük jogi elismerését kérő transznemű emberek kérelmeit. Pontosabban elbírálják, de szerintük lassan. Sőt, azt is kifogásolják, hogy a nemiség ügye egészségügyi szakmai kérdés, és nem liberális hiszekegy.

Az egyik kormányrendeletben a nemváltást egészségügyi szakvéleményekhez kötötték, amelyet pszichiáter és a klinikai szakpszichológus állít ki. A Transvanilla szerint mindez sérti az önrendelkezéshez való jogukat.

Amúgy felszólítják a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy az ügyben érintett szereplők bevonásával fontoljanak meg "olyan jogi szabályozás előkészítését, amely a nemi megerősítő egészségügyi beavatkozásoktól elválasztva biztosítja a transznemű személyeknek a nemi identitásuknak megfelelő nem és név megválasztását, illetve megváltoztatását."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére