Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem tudnak nemet váltani a transznemûek

888.hu

2018.12.04. 12:32

A transznemûek érdekvédelmi szervezete, a Transvanilla Egyesület szerint a nemváltás akadályozása komoly pszichés megterhelést jelent a transznemû emberek számára.

A Transvanilla Transznemű Egyesület azt írja, hogy 2018 májusa óta nem bírálják el a nemük jogi elismerését kérő transznemű emberek kérelmeit. Pontosabban elbírálják, de szerintük lassan. Sőt, azt is kifogásolják, hogy a nemiség ügye egészségügyi szakmai kérdés, és nem liberális hiszekegy.

Az egyik kormányrendeletben a nemváltást egészségügyi szakvéleményekhez kötötték, amelyet pszichiáter és a klinikai szakpszichológus állít ki. A Transvanilla szerint mindez sérti az önrendelkezéshez való jogukat.

Amúgy felszólítják a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy az ügyben érintett szereplők bevonásával fontoljanak meg "olyan jogi szabályozás előkészítését, amely a nemi megerősítő egészségügyi beavatkozásoktól elválasztva biztosítja a transznemű személyeknek a nemi identitásuknak megfelelő nem és név megválasztását, illetve megváltoztatását."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére