Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Német intervenció, avagy göbbelsi propaganda Magyarország ellen

Szűcs Gábor

2022.03.03. 12:15

Február 26-án, amikor már javában zajlott az ukrán-orosz háború, a német 3Sat kulturális közszolgálati csatornának nem volt jobb dolga, mint bemutatni a Magyarországot baloldali szereplők propagandaszerű felkérdezésével lejárató Ellenszél Orbán Viktornak – Kultúrharc Magyarországon a választások előtt című alkotást. A harmincnyolc perces videó azzal zárul, hogy számos baloldali szereplő felmutatja a tenyerét, majd a narrátor elmondja: áprilisban a magyarok az Orbán-rezsim és a szabadság közül választanak. Nem kevesebb ez, mint a választásokba történő, közvetett beavatkozás.

 

A kisfilm Márki-Zay Péter feldicsérésével kezdődik, miszerint sikeres polgármester, illetve – ahogy a szokásos mantrát már jól megszokhattuk – hétgyermekes, konzervatív, katolikus családapa. A nyilatkozatai és a tettei alapján csak az alábbiakat nem látjuk nála: a sikert, a konzervativizmust és a keresztényi erkölcsöt és magatartást, valamint – a nemrégiben tett kijelentése után – nem egyértelmű, hogy hat vagy hét gyermeke van. A kapitány bemutatását követően Katarina Barley, német szociáldemokrata EP-képviselő beszél, aki korábban azt mondta, hogy „Magyarországot és Lengyelországot ki kell éheztetni”, és aki megosztotta azon elmés gondolatát, miszerint Márki-Zay az utolsó esély az Orbán-rezsim megdöntésére.

 

A választások kapcsán Márki-Zay Pétert idézik, aki szerint egypártrendszer van hazánkban. Micsoda magas foka a kognitív disszonanciának, amikor valaki az egyik percben egypárti diktatúráról beszél, a következőben pedig a hatpárti összefogás erejéről. Ezen bölcs gondolatokat követően a narrátor osztja meg azt az ordas hazugságot, hogy „itt ül ő” – utalva Orbán Viktorra, miközben a Budai Várat mutatják –, a Karmelita Kolostor helyett, ahol a kormányfő valójában dolgozik. A Budai Vár egyébként visszatérő motívum a bal(fake) oldalon, rendszerint állítják be úgy, mintha Orbán Viktor a Magyar Nemzeti Galériában töltené a mindennapjait.

 

A propagandafilmben sorra végigmentek az ellenzék számára kedves témákon, kezdve az SZFE hisztijével, folytatva az Index meg(nem)szűnésével, a homoszexuálisok állítólagos vegzálásával (persze, erről a Pride kicsit sem elfogult szervezőjét kérdezték) és a gyermekvédelmi törvénnyel, végül pedig az egész videóban piedesztálra emelt Márki-Zay Péter alkotmányellenes puccsterveivel zárták a remekművet. A kapitány, akit a videóban rendszeresen „Orbán kihívójaként” emlegetnek, megjósolta: kétharmadot nem fog senki kapni. Elnézve a közvélemény-kutatások adatait, ebben nem lennénk annyira biztosak, ha a tendenciák nem változnak, akkor bizony érik a negyedik kétharmad.

 

Márki-Zay elmondta a 3Sat-nak, hogy az Alaptörvény érvénytelen, így nem szükséges az Országgyűlés kétharmadának támogatása ahhoz, hogy azt megváltoztassák. Gyurcsány kirakatemberének hazugságával ellentétben, az Alaptörvény elfogadása megfelelt az azt megelőzően hatályos Alkotmányunk előírásainak. A parlament összetételét ráadásul akkor még nem is a jelenleg hatályos választójogi törvény (Vjt.) alapján határozták meg, a Fidesz-KDNP-kormány 2010-ben az 1989-es, régi Vjt. alapján kapott kétharmados felhatalmazást. Aki nemzeti alapokmányunk legitimációját vitatja, az az Alaptörvény felhatalmazása alapján meghozott jogszabályok érvényességét, magyarán a teljes magyar jogrend és jogállam megalapozottságát kérdőjelezi meg. Az Alaptörvény érvénytelenítése, és a feles alkotmányozás anarchiához és polgárháborúhoz vezetne.

 

A magyarellenes Katarina Barley – nyilván komoly kutatómunka után – megállapította, hogy Orbán Viktor a legkorruptabb kormányfő az EU-ban. Hol lehet vajon Barley listáján Jean-Claude Juncker, egykori luxemburgi miniszterelnök? A Fidesz egyébként annyira „korrupt”, hogy a 2010 utáni kormányok átfogó korrupcióellenes intézkedéseket és Nemzeti Korrupcióellenes Programot indítottak, jelenleg a 2020–2022 közötti időszakra szóló középtávú Nemzeti Korrupcióellenes Stratégia végrehajtása van folyamatban. Magyarország uniós szinten is jól teljesít és kiválóan együttműködik a nemzetközi szervezetekkel a korrupció leküzdésében: az ügyészség az OLAF által kezdeményezett ügyek kétharmadában emelt vádat 2020-ban, míg az uniós átlag mindössze 37%.

 

Magyarország védelmében a kormányzat részéről egyedül Kovács Zoltán szólalhatott fel. Az államtitkár úgy fogalmazott: „12 év konzervatív kormányzás tapasztalata mondatja velünk, hogy a kulturális politikai baloldal próbál egy háborút elindítani, méghozzá az általunk képviselt konzervatív nemzeti érzelem ellen.” Az idézett mondat valóságtartamát mi sem támaszthatná alá jobban ennél a kisfilmnél valamint az abban nyilatkozó zömében baloldali szereplőknél...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére