Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincs kétség: Márki-Zay Péter gyurcsanyizálódik

Nagy Gábor

2018.10.21. 18:55

Õszintén sajnálom, sõt, röstellem, hogy tegnap nem írtam Márki-Zay Péterrõl, Hódmezõvásárhely polgármesterérõl, de most mindent bepótolok.

Be kell, hogy valljam: ritkán olvasok Népszavát. Pedig tudom, ott az újságírás minden jóságával találkozhatok: szakmaiság, objektivitás, függetlenség és így tovább. (Épp úgy, mint az Indexnél.) Ám amiatt, hogy ritkán forgatom a valódi tartalmakat, lemaradtam a vásárhelyi polgármester legfrissebb interjújáról. Mert, ha valami igazán ütős dolgot szeretnétek olvasni, ezt a beszélgetést nem szabad kihagyni!

Persze a szokásos ellenzéki lózungok most sem maradhattak ki az interjúból. Ezekre már fel sem kapom a fejem. Arra azonban rögtön felfigyeltem, hogy a cuckonzervatív vásárhelyi Márki-Zay Péter, vagy ahogy csak a hivatalban becézgetik, Peti hogyan Molotov-koktélozik.

Talán még emlékszik mindenki arra, mikor tavaly ősszel összeállt az Embertelen Közhangulat-ellenes Szövetség – Gundel Takács Gáborral, Hajós Andrással, Gégény Istvánnal és Veiszer Alindával az élen. Nemzetünk józan hangjai akkor arra figyelmeztettek minket, hogy hazánkban igencsak elszaporodtak az indulatok, dúl az idegenellenesség, és így tovább. Természetesen e nemes kiállásnak igen hamar meglett az eredménye a másik oldalon: Gundel, Hajós, Gégény, Veiszer és a többiek mennybe mentek. Most meg itt van Márki-Zay interjúja. Mégsem látom sehol az Embertelen Közhangulat-ellenes Szövetséget, hogy azt mondanák: „ez azért már sok”.

Pedig a vásárhelyi polgármester igazán nem fukarkodott az indulatokkal:

Népszava: Utalt arra, hogy akár forradalom is véget vethet a mostani rezsimnek. Tényleg hiszi, hogy békés úton már nem is lehet változás?

Márki-Zay: A demokratikus rendszereket demokratikusan váltják le, míg a nem demokratikusat nem. Az elmúlt nyolc évben nagyon nagy lehetőséget adott az országnak az a temérdek pénz, amit az EU öntött ide. Ha az uniós pénzek nem jönnek, összeomolhat a gazdaság. Amikor majd Románia elrobog mellettünk, amikor egy esetleg bekövetkező válság miatt ismét nem lehet majd itthon munkát találni, akkor az emberek rádöbbennek, hogy mi is valójában az Orbán-rendszer öröksége: egy megfélemlített és meglopott ország, ahol a kormánypárti politikusok kastélyokban laknak és magángépeken repkednek.

Ahol ilyen hatalmas a kontraszt, ott nagyon hirtelen előkerülhetnek a Molotov-koktélok és az erőszak is. Isten óvja ettől Magyarországot, de ahol ennyi embert tesznek tönkre politikai okból, ott nem zárhatjuk ki megnyugtatóan ezt a lehetőséget.”

 

Õszintén, nem sűrűn fordul elő, hogy egy demokratikusan megválasztott politikus egy jogállamban arról beszél: „előkerülhetnek a Molotov-koktélok”. Márki-Zay Péter most mégis ezt mondta. Ez pedig kísértetiesen emlékeztet engem korábbi szocialista miniszterelnökünk, Gyurcsány Ferenc mondataira, melyből tudjuk mi sült ki 2006 őszén.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére