Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Norvégia a teljes önfeladás útján: Európától szabadítanák meg Európát

888.hu

2015.12.01. 19:21

A hírek szerint eltüntetik a kereszteket a muszlim bevándorlók kívánsága szerint az õket oltalmazó keresztény ingatlanokból Norvégiában. Ez Európa önkéntes önfeladása.

A józan ész szabályai szerint az integráció valami olyasmit jelent, hogy az oltalmat kínáló, és sokszor erőn felül szolidáris befogadó közösség szabályrendszeréhez kell idomulnia a befogadottaknak. Integrálni annyit tesz, mint beépíteni, beilleszeteni, egységesíteni.

Ha valaki kitalálja, hogy az addigi életét eldobja és nekikerekedik a világnak, akkor elvileg szakít mindazzal, ami előző életét sikertelenné és nyomorúságossá tette. Azért vált lakhelyet, hogy új életet kezdhessen a befogadóknál, akik nálánál sikeresebb életet alakítottak ki egyénileg és össztársadalmilag is - ezt feltételezi az ember.

A normalitás szabályrendszerei szerint ezeknek az embereknek - legyen szó üldözöttekről, gazdasági migránsokról, vagy az új élet reményében felkerekedőkről - illene meghúzniuk magukat. Nem megalázóan, nem porig alázva emberi mivoltukban őket, csak amennyire feltétlenül kell. Ez normális helyeken így illik, ez az elemi etikett: a bajban lévő feltétlen segítségre számíthat, cserébe alázattal viseltetik új körülményei és segítői iránt.

A jövevényeknek tisztelniük kellene mindazt, ahová betoppantak, cserébe jóakarat és irgalom az osztályrészük. Az északi népeknek azonban nem ez az elvárása, hanem maximálisan követik az európai önfeladás szuicid tempóját: hogy meg ne sértsék a hívatlan idegeneket, ledöntik saját keresztjeiket a vallási és az evangélikusokhoz kötődő civil befogadóhelyeken.

Pedig nem Norvégia jólfésült polgárai ruccantak át a muszlim vallási- és polgárháborúba jófejkedni, hanem a a muszlim vallási- és polgárháború üldözöttjei (vagy sok esetben talán résztvevői) rúgták rá a norvégokra az ajtót.

Ennek ellenére azokat a kereszteket döntögetik a hírek szerint a norvégok, amik a XXI. században nem elsősorban a keresztény vallást, hanem az abból sarjadó kultúrát szimbolizálják ma már. Márpedig ennek a kultúrának - ez a protestáns etika: Max Weber - az északi népek hálásak lehetnek: a türelem, a munkabírás, a rendszeretet, a szorgalom, a tisztelet és tolerancia általános jólétet és békét hozott. Merthogy a kereszténység északon is jóval több annál, hogy szegény Tóta W. Árpád az akarata ellenére pedofil főpapnak hajbókol.

A kereszténység ahogy szerte Európában, úgy északon is kultúraalkotó erő. Civilizációs keret, a köznapi kultúra része és alapja. Innen eredeztethetők a hétköznapi viselkedés szabályrendszerei, a munkakultúránk, a társas viszonyrendszereink, az ünnepeink, a család oltalmazása, és az is, hogy tiszteljük egymás emberi mivoltát, véleményét és szabályozott keretek között az akaratát, az érdekeit és adott esetben a társas szövetkezéseit, legyen szó egyesületről, szakszervezetről, önkéntes nyugdíjpénztárról, vagy házasságkötésről.

A kereszténységnek köszönhetjük azt is, hogy az európai nők nincsenek undorító fekete zsákokba kényszerítve és az európai nőket senki nem degradálja arra a szintre, hogy suhanó szellemként éljék le az életüket.

A norvégok az identitásuk, és a büszkén vállalható értékeik ellenére mégis megpörgették az érzékenység-biturbót. A hírek szerint azzal az indokkal távolítják el a kereszteket, nehogy zavarják a jövevények érzékenységét. Csakhogy ez nem tolerancia, ez a mostani helyzetben önfeladás.
 
Jelenleg az EU egy döntésképtelen technokrata gittegylet - rendkívüli tanácskozáson dől el, hogy legközelebb is összeülnek egy rendkívüli tanácskozásra, mielőtt előkészítenének egy rendkívüli tanácskozást - egy PC-barikádokkal elkerített elitista, és udvari bohóckodás. Pedig ma a világban azok a közösségek erősek, amelyek biztosak az identitásukban és hisznek a közösségeik erejében. Azok a kultúrák erősek gazdaságilag és társadalmilag is, amelyek büszkék saját magukra, a saját vívmányaikra, a teljesítményükre, az identitásukra. Ezzel szemben Európa mára egy lassú, bizonytalankodó, bürokratikus intézményrendszerré vált.
 
A norvégok kereszt-döntögetése azt mutatja, Európa szégyelli a hagymányait, a kultúráját és identitását: a toleranciaturbó jegyében inkább kidobja az önazonosságát az ablakon, semmint bátran és teljesen jogosan büszkén felvállalná és megélné azt. Csakhogy az identitás és a kultúra, valamint a hagyomány az nem egy adottság, ami csak úgy lett, ez van és kész alapokon. Ezeket vagy megéljük és átörökítjük, vagy egyszerűen megszűnnek, mert kivesznek, vagy egy vitális kultúra felülírja.
 
Ezzel nem számoltak a norvégok, amikor túlpörgették a kereszttelenítést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére