Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán hatalmáról álmodoznak baloldali provokátorok

Horváth K. József

2022.01.18. 15:30

Ha kizárod a napfényt az ablaktáblákkal, akkor az orvos az ajtón fog bejönni, tartja a kínai bölcsesség. Mindez a magát nyíltan baloldali biztonságpolitikai szakértőként aposztrofáló Tarjányi Péter Hirklikk.hu-nak adott nyilatkozata után jutott eszembe.

A napfényhiányban szenvedő szakértőnél azért lehet szűkség orvosra, mert olyasmi érvényesülésének adott lehetőséget, ami józan ésszel természetesen kizárt. A portál a következő, eleve provokatív kérdést tette föl neki: „Ön szerint a rendőrök megvédik az országot, ha Orbán Viktor veszít, de nem adja át a hatalmat?” Az első gond már a kérdéssel előugrott. Felvetésükre példa ugyanis a honi demokrácia elmúlt harminc évben még véletlenül fordult elő. A morális gödör alját éppen a szintén vérbalos Lengyel László kezdte el mélyíteni azzal a kijelentésével, hogy az 1990-1994 között regnáló MDF kormány nem fogja átadni a hatalmat. Mit tesz Isten, átadta. Ahogy – fájó szívvel ugyan – de az Orbán-kormány is így cselekedett 2002-ben, miután az akkor is utcahosszal vezető Fideszt egy paraszthajszállal mégis sikerült legyőznie a szociknak, miután Gyurcsány a „köteles beszéd” arcátlan hazugságával is félrevezette az embereket.

Azzal kapcsolatban illő ilyet kérdezni, akinek vezetésével tizenkét éven keresztül az elmúlt száz évben soha nem tapasztalt fejlődésen ment keresztül az ország? Azzal kapcsolatban, akinek intézkedései révén erősödtek a családok, több házasság köttetett és s a demográfia mutató kedvező irányú elmozdulása révén több gyerek születhetett? Azzal kapcsolatban, akinek a regnálása alatt azoknak is több jutott a közösből, akik nem szeretik Orbánt és nem is szavaznak rá soha?

Ilyen tizenkét év után ízléses nyíltan annak szurkolni, hogy jöjjenek vissza a régi rend emberei és pusztítsanak el mindent éppen úgy, ahogy 2002 és 2010 között megtették?

A szarvashibát azonban természetesen Tarjányi Péter követte el. Ő ugyanis azzal, hogy igennel válaszolt a kérdésre, hallgatólagosan arra is rábólintott, hogy ez a skandalum egyáltalán előfordulhat. S arra is rábólintott, hogy ezt a lehetőséget is ki kell használni arra, hogy szítsák az Orbán-ellenes gyűlöletet. Hogy biztassák az embereket azok kormányra emelésére, akik egyszer már – Gyurcsány hazugságai és trükkök százai révén – 2006-ban csalással jutottak hatalomra. Hogy április után, – ahogy regnálásuk idején tették – kiszolgáltassák a magyarokat a nemzetközi nagytőkének és úgy sarcolják meg ismét az embereket, hogy attól koldulnak. – Nem kell félni, nem fog fájni? – vigasztalta Gyurcsány cinikusan az embereket, akinek akkor is éppen annyit ért a szava, amennyit most. Zérust.

Ma is az jellemző a baloldalra, ami korábban volt: hasonló a hasonlónak örül. Tarjányi Péter személyében a gyurcsányisták ugyanis olyan szakértőt foglalkoztatnak, akit csalásért már másodfokon jogerősen elítéltek, s régóta húzódó ügyére a Kúria fog pontot tenni.

Kérdezem halkan, ilyen rosszul áll a baloldal szakértőkben (is), hogy csak olyanokban bízik, akiknek a becsülete legalábbis nem szeplőtelen.

Tarjányit a jelek szerint még az ilyen sunyi hergelésre is föl lehet használni, hogy támogassa azt az ellenséges megfogalmazást, hogy Orbán nem adná át a hatalmat a választás elvesztése esetén.

Adyval szólva persze, Álmodik a nyomor. A hírek szerint ugyanis nemcsak a közvélemény-kutatások mutatják egybehangzóan a Fidesz közelgő elsőségét, de még a bukmékerek szerint is Orbán Viktor győzelme várható. A Fidesz sikerét 72, a baloldal esélyét pedig 28 százalékra mérik.

Lehet, hogy Tarjányin az se segítene, ha szabadon sütne rá a napfény?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére