Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán stratégiai nyugalma kontra Gyurcsányék stratégiai tébolya

Horváth K. József

2022.03.29. 12:50

Emlékeznek, mennyit kacarászott a baloldal azon, amikor Orbán Viktor a stratégiai nyugalomról fejtette ki álláspontját? Az ATV-s műsorban az MSZP tartalékcsapatában még megtűrt Lendvai Ildikó és a magát a Momentum élvonalába felfüllentő „diplomás” Hajnal Miklós nem kacarászott, hanem egyszerűen bemutatta az ellenkezőjét, a stratégiai tébolydát.

 

Lendvai és Hajnal egymást túllicitálva próbálták ugyanis gyűlöletük sarát Orbánra fröcskölni, de ezúttal sem jött be nekik.

Lendvai Ildikó például azt igyekezett nyomatékosítani, hogy a baloldal is éppúgy a béke pártján áll, mint a kormány. Tudjuk, hogy nem így van, tudjuk, hogy se szeri, se száma annak a sok baloldali nyilatkozatnak, amelyben fegyvert, lőszert, sőt katonát is szívesen vinnének Ukrajnába, csak hogy belekeverjék Magyarországot a háborúba.

 

Erre jön Lendvai és azt akarja hangsúlyozni a tévé nyilvánossága előtt, hogy senki nem akarja a háborút, azaz a baloldal is békepárti. Ehelyett azonban mit mond a nagyszerű asszony? Azt, hogy „Senki nem akarja a háború kiterjedését.” Nem azt mondta, amit vélhetően szeretett volna, hogy senki nem akar a baloldalon háborút, hanem azt, hogy a meglévő háború kiterjedését nem akarják. A meglévő háború mérete, a halottak ezrei Lendvai szerint rendben vannak.

A korábbi háborúpárti nyilatkozataikból azonban azt a következtetést lehet levonni, hogy a baloldalon valójában jobban örülnének a magyar életek feláldozásának. Gyurcsány egyenesen úgy fogalmazott: „Pocsék ember leszel, vagy meghalsz.” Tehát ha a magyarok nem mennek harcolni Ukrajnába, ha nem vállalják a halált idegen érdekekért, akkor pocsék emberek lesznek. Gyurcsány mellett emlékezhetnek például arra is, a hogy nagyszerű jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita még szelektált is a frontra küldendők között. Annak nem örült volna, ha a két fiát vagy a férjét kiviszik, de szerinte a hivatásos katonák nyugodtan mehetnének, mert ezért kapják a fizetésüket.

Ez a baloldal logikája, ez a magyarsággal való együttérzése. Ők így féltik a magyar életeket.

 

Aztán ha valakinek azok közül, akiket Orbán küldött ki, meggörbülne a haja szála, ne adj' Isten életét veszti egy magyar katona, akkor lehetne zúdítani rá a forró vizet, hátha még segítene a baloldalnak valamit a kampányban.

Ha valami undorító, önös szemlélet a baloldalon, akkor ez annak a netovábbja.

Hajnal Miklós pedig némán asszisztált Lendvai kijelentéséhez az ATV stúdiójában. Nem javítja ki Lendvait, hogy nem is annyira a háború és annak kiterjedése ellen ágál a baloldal, hanem egyenesen a békét szeretné elérni. Nem! Ő is hozzátesz valami hergelőt, valami liberális sületlenséget arról, hogy hamarosan még élelmiszerhiánnyal is számolni lehet. Szó szerint: „valójában ez a háború (...) élelmiszerválsághoz is vezethet.”

 

És itt térhetünk vissza a stratégiai nyugalomhoz. Orbán Viktor ugye úgy fogalmazott, hogy
„A kormányzati tapasztalat előnye, hogy tudom, mi az a stratégiai nyugalom: keveset beszélni, akkor viszont pontosan, felelősségteljesen.”

Ezt nem árt egy majdnem diplomás közgazdásznak is a fejélbe vésni.

A magyarok elrémítéseként előrángatott, minden alapot nélkülöző élelmiszerválság emlegetése kapcsán kiderült ugyanis, hogy Orbán Viktor gondolkodásban ezúttal is több lépéssel a baloldal előtt jár. Mondhatni úgy, ahogy egy igazi államférfitől elvárható.

A miniszterelnök ugyanis éppen a hétvégén részletezte a Kossuth rádió Vasárnapi újságjában, hogy milyen előrelátóan intézkedett a kormány, megelőzendő a gabonaválságot, az élelmiszerhiányt. Kijelentette, ha a háború miatt fölmegy az élelmiszer ára, mert például a legnagyobb gabonaexportőr Oroszország és Ukrajna kivitelében fennakadás állna be,
„akkor hirtelen megjelennek majd olyan vevők, akik olyan magas árakat ajánlhatnak a magyar termékekért, amivel egész egyszerűen kiszippantják az élelmiszerkészletet Magyarországról, és a végén még itt maradunk mi, akik fölösleget tudunk előállítani: élelmiszer nélkül.” Aláhúzta:
„Ezért kellett bevezetni azt a vitatott döntést, az uniónak ez nem is tetszik, amely azt mondja, hogyha gabonát viszel ki Magyarországról, mielőtt megtennéd, azt előzetesen be kell jelentened, és hogyha az ország ellátásbiztonsága megköveteli, akkor a magyar államnak elővásárlási joga van. Tehát mi nem veszünk el senkitől semmit, nem vagyunk kommunisták, de megvédjük a nemzeti érdeket, és hogyha egy adott szerződésben szereplő gabonamennyiségre szüksége van Magyarországnak, akkor belépünk, és azon az áron meg fogjuk vásárolni.”

 

Lám, kedves Olvasó! Ez a különbség a stratégiai nyugalom és a stratégiai téboly között. Április 3-án saját nyugalmas magyar jövőnk érdekében ezt még véletlenül sem szabad elfelejteni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére