Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor mentális teljesítményét akarja kétségbe vonni szegény Kende Péter

Horváth K. József

2022.10.25. 15:20

Voltaképpen öröm látni, hogy a baloldali értelmiség milyen kétségbeesve próbálja nyelvét köszörülni Orbán Viktoron azért, mert az 1956-os beszédét nem Budapesten, hanem Zalaegerszegen mondta el.

 

Az ATV több műsorában is ez volt a téma tegnap, de egyikben sem voltak képesek felidézni, amit a miniszterelnök kristálytisztán elmondott Mindszenty bíborossal kapcsolatban, illetve arról, ami az egyházfőt a forradalomhoz kötötte.

Ki gondolná, ez ragyogó alkalom Somogyi Zoltán politológusnak, hogy ennek apropóján Budapest-vidék ellentét szításáról, mint casus belliről értekezzen. Kende Péter pedig odáig ment, hogy Orbán Viktor józan ítélőképességét vonta kétségbe.

Somogyi A nap híre című műsorban mondta egyebek mellett:
„Az, hogy arról beszélünk, hogy magyar és magyar ember közötti feszültséget gerjeszteni egy beszédben egy '56-os megemlékezésen, ahol elmondja azt, hogy a budapestiek nem értik a vidéket, nyilván a vidéknek üzenve, ez kifejezetten sértő. Pont azért sértő, mert azt gondolom, hogy ilyen típusú ellentét nincsen.”

 

Természetesen semmilyen vidék-Budapest ellentétről nem beszélt Orbán Viktor. Arról a baloldalról beszél, amely a fővároson kívül elvétve tud politikai sikereket elérni, mert egyszerűen vidéken többnyire nincsenek otthon a baloldal politikusai. Ha ránézünk a választási térképre, néhány piros-kék pötty kivételével merevül narancssárga, ami jól mutatja a politikai erőviszonyokat. Sőt, vannak szélbalos politikusok, értelmiségiek, akik – kis túlzással – a Nagykörúton kívülre se nagyon teszik ki a lábukat, mégis ők akarják fújni a passzát szelet. S ha véletlenül valami nem úgy történik, ahogy azt ők szeretnék, akkor fel vannak háborodva és fölöslegesen szítják a feszültséget, noha semmi értelme.

Orbán Viktor ugyanis nem Budapest, hanem az egész ország miniszterelnöke. Miért ne mondhatna ott ünnepi beszédet, ahol az élet Mindszenty révén ilyen nagyszerű alkalmat kínál rá?

Orbán Viktor egyébként így fogalmazott:
„A bennünket, vidékieket lesajnáló baloldal szerint nem helyénvaló ma Zalaegerszegen ünnepelni. Ahogy ők mondják: »csak Zalaegerszegen.« Nem értik, hogy Budapest nem azonos az országgal. Nem értik, hogy 1956 nem egy város, hanem az egész ország, sőt az egész nemzet forradalma volt. Köszönjük, Zalaegerszeg, hogy itt lehetünk! Köszönjük, hogy együtt lehetünk!”

 

Ez fáj itt, kérem szépen! Az fáj, hogy Orbán Viktor ért a vidéki magyarok nyelvén, mert közülük való és megadja a tiszteletet a szavazóinak. Gyurcsány Ferenc pedig még azokat is átveri, ahova országjárása során elmegy. Döngeti a mellét, hogy a DK a legerősebb ellenzéki párt, de olyan alacsony támogatottsággal, hogy ebből választáson soha nem lesz kormányfő. Támogatóira mégis úgy mosolyog, mintha potenciális miniszterelnökként állna előttük, s holnap hatalomra kerülne.

Ez az, amit az MSZP kedvéért Orbánról könyvet író Kende Péter sem tud megemészteni. (Tudjuk, akkor még Gyurcsány is MSZP-s volt). Képtelen elfogadni, hogy Deák Ferenc mellett Zalaegerszeg adta az országnak a haza másik bölcsét, aki ráadásul meggyőződéssel vallotta, hogy mi egyet akarunk: „minden néppel és országgal barátságban élni”. Ugye, milyen szörnyű?

 

S miután Orbán Viktor ünnepi beszédében ezt nyomatékosan hangsúlyozta, Kende számára ez azt jelentette, amit az ATV-ben tegnap el is mondott, hogy „Orbánnak évek óta rohamosan romlik a mentális teljesítménye, különösen az intellektuális teljesítménye”.

A gyalázás tehát ezúttal is fontosabb, mint a valóság.

Nyilvánvaló, ilyen, minden alapot nélkülöző kijelentést tenni csak az képes, akinek értékelhetetlen a mentális teljesítménye.

Erre mondtam a bevezetőben, hogy a baloldali értelmiség kétségbe van esve attól, hogy az általuk támogatott politikai erőknek esélyük sincs feljebb lépni a politikai ranglétrán. Ezért aztán köpköd, rugdal, hergel, amikor csak teheti.

Ez azonban milliók számára bizony komoly örömforrás.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére