Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Őrület: a gumilövedékes, lovasrohamos Gyurcsány erkölcsről beszél

Horváth K. József

2022.10.03. 16:00

Nem tudom, hogy vannak vele, de szerintem a magyarok nem különösebben kíváncsiak Gyurcsány Facebookon ma közzétett hitvallására. Nincs szükségük arra, hogy egy rongy ember pont az ellenkezőjét magyarázza nekik, vagyis azt, hogy ő mennyire jó ember.

 

Mennyire erkölcsös, micsoda pártvezér, mekkora stratéga...

Jobboldalról szemlélve a dolgot ezen csak nevetni lehet. Nyilvánvaló ugyanis, hogy Gyurcsány hiába fényezi magát, társadalmi támogatottsága soha nem lesz akkora, hogy Orbán Viktornak a bokájáig felérjen.

Az elmúlt 12 évben kiderült, hogy Orbánnak nem kellenek szuronyok ahhoz, hogy milliók álljanak a háta mögött. Ellenkezőleg. Neki sokkal erősebb fegyver van a birtokában, a bizalom. Az emberek bizalma. Az a kiáradó szeretet, amit a magyarok már régen gyűjtögettek Kádár alatt, s alig várták, hogy végre valaki méltó legyen rá, hogy megajándékozzák vele. Természetesen a saját érdekükben is, mert a közös boldogulás nélkül szeretet sincs, bizalom meg pláne nincs.

 

Antall József ezt sajnos nem érhette meg. Pedig rövid kormányzása megteremtette hozzá az alapot, hogy őt is – Orbánhoz hasonlóan – szeresse és kövesse a nép, de a halálos kór három éves országlás után közbeszólt. Pedig ha a ravataláról ki tudott volna pillantani, akkor láthatta volna, hogy miként várta a Kossuth teret ellepő tömeg türelemmel, hogy koporsója előtt mindenki leróhassa kegyeletét. Vagy hogy hogy vonultak ugyanők lehorgasztott fejjel végig a Parlamenttől a Fiumei úti temetőig némán és megrendülten. A lelkükben azzal a félelemmel, mi lesz ezután? Visszajönnek a kommunisták?

Se Antall, se Orbán nem tett közzé semmiféle politikai hitvallást arról, hogy szerintük ki a jó politikus, hogy kell a politikát csinálni, hogy lehet egy pártnak átütő ereje a társadalomban. Az emberek e nélkül is mögéjük álltak, s ma már Orbán nélkül el sem tudják képzelni Magyarország jövőjét.

A baloldaliak azonban Gyurcsány nélkül nagyon is el tudják képzelni. Ezért kell neki az a szánalmas hitvallás, amelyben fellengzős szavakkal arról beszél, milyen a jó párt és ki a jó politikus.

Természetesen a jó párt és a jó politikus az a Demokratikus Koalíció, az élén Gyurcsány Ferenccel. A többinek pedig abcúg. Le velük, menjenek a francba. Gyurcsány szavaival:
„Egy pártnak mindenki mástól megkülönböztethető mondanivalója kell legyen. Ha ilyen nincs, akkor szűnjön meg, olvadjon be egy másik pártba, vagy alakuljon át közéleti civil társasággá!”

 

Mi a Demokratikus Koalíció minden mástól megkülönböztethető mondanivalója? Például az, hogy éljen az Európai Egyesült Államok, adjuk fel a nemzeti függetlenségünket, feltett kézzel szolgáltassuk ki magunkat a birodalmi vágyakat dédelgető Brüsszelnek. Meg hajrá migránsok, az LMBTQ ne hagyja békén a gyerekeinket, és fokozzuk a háborús szankciókat, hadd menjen tönkre a magyar gazdaság, hadd pusztuljon a magyar!

És mi a többi baloldali párt mondanivalója a világról? Ugyanez.

 

Gyurcsány most azért hirdeti meg hitvallását a baloldal számára, hogy senkinek eszébe se jusson kétségbe vonni az ő vezető szerepét a baloldalon. Még Donáth Annának se.

Bár tudja, hogy soha nem lesz demokratikus többsége, de az ő politikai büszkesége nem engedi, hogy beosztott legyen a baloldalon. S titokban abban is reménykedhet, hogy amennyiben valami csoda folytán a kormánynak kihullana kezéből a hatalom, akkor ne Kunhalmi Ágika vagy Donáth Anna kapja el, hanem ő.

Természetesen ez csak hiú ábránd, realitása egyenlő a nullával. Orbán helyzete rendkívül stabil. A gumilövedékek, a lovasrohamok óta pedig még inkább tudjuk, Gyurcsány fejében nem ez az egyetlen észbontó dolog, ami megfordul.

Lényegében ezt jelenti az erkölcs baloldali értelmezésben. S amíg ő marad a vezér, ez így is marad.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére