Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Provokátorok fütyültek tegnap az MTK stadionavatóján?

Pörge Béla

2016.10.14. 11:58

Tegnap este már beszámoltunk róla, hogy felavatták az Új Hidegkúti Nándor Stadiont, az MTK új otthonát.

Az MTK eddig használt stadionját 1947-ben adták át, az egyik legrégebbi létesítmény volt Magyarországon, az NB I-ben pedig egyedülállóan réginek számított. Tény, hogy az MTK sosem számított a legnépszerűbb csapatnak, a stadion állapota miatt viszont várható volt, hogy új fog épülni.

A legtöbb csapat szurkolói ilyenkor boldogok, örülnek, hogy szeretett klubjuk végre európai körülmények között játszhat, nem pedig egy, a grúz másodosztályban is gáznak számító stadionban.

Tegyük hozzá, hogy nem kell ahhoz az MTK szurkolójának lenni, hogy az ember sajnálja a régi pálya elvesztését. A régi Hungária körúti stadionnak volt egy olyan légköre, ami megfogott mindenkit, aki szereti a focit és a hagyományokat. Én is sajnáltam, hogy lebontják.

Viszont az lenne ilyenkor a természetes, hogy a szurkolók napról napra várják, mikor készül már el az új létesítmény, mikor ünnepelhetik végre csapatukat az új szentélyben.

Nem ez történt az MTK esetében. Persze a játékosok, klubvezetők mind lenyilatkozták, hogy milyen jó, hogy elkészült végre a stadion. Azonban elsősorban nem nekik, hanem a szurkolóknak épült az aréna, nekik kellene a legjobban örülniük. Õk viszont hálából kifütyülték a klub elnökét és a miniszterelnököt is. Azokat, akiknek köszönhetik, hogy nem egy omladozó lelátóra kell ezután kijárniuk.

Felmerül a kérdés, hogy nem provokátorok voltak-e a fütyülő, bekiabáló nézők?

Miért?

Az MTK hazai mérkőzésén emberemlékezet óta nem volt 4600 néző. Amikor legutóbb (2008-ban) bajnok lett a csapat, akkor az utolsó hazai mérkőzésen, a Tatabánya ellen 2500 néző volt kint, míg a bajnokavatón Sopronban 2000.

Nyilván sokan kimentek megnézni az új stadiont olyanok is, akik nem járnak egyébként meccsre. A Sporting viszont kétséges, mekkora vonzerővel bír, azért nem egy Barcelona, ráadásul lehetett sejteni, hogy nem az első csapatával érkezik majd a lisszaboni csapat Budapestre. Tehát kint volt legalább 2500-3000 olyan néző, aki amúgy nem jár MTK meccsre. Egy ekkora stadionban pedig 50-100 ember bőven elég ahhoz, hogy fütyülésével és bekiabálásával megzavarjon egy beszédet. Nem egy merész kijelentés ezek alapján, hogy könnyen lehettek provokátorok a stadionban.

Ismert tény, hogy az MTK hagyományait tekintve az egyik leginkább baloldali csapat a mai NB I-ben, mégis nehéz elképzelni azt, hogy a csapat valódi szurkolói akarták volna így lejáratni magukat akkor, amikor végre elkészült az a stadion, ami az ő kényelmüket, örömüket fogja szolgálni.

Sokkal valószínűbb, hogy azok rendezték a füttykoncertet, akik amúgy nem fognak kijárni, viszont most nagyon boldogok, hogy megmutathatták Orbánnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére