Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rémisztő képződmény lenne Ferenc pápa is, aki szintén fehér férfi?

Horváth K. József

2021.09.13. 16:30

A pápalátogatás alkalmával Niedermüller Péter, a DK egyik prominens kereszténygyűlölője Orbán Viktort akarta lejáratni egy fénykép alapján.

 

A fotón az látható, amint Orbán Viktor átnyújtja Ferenc pápának ajándékát, IV. Béla egykori magyar király IV. Ince pápának írott levelének másolatát.

A dolog azért különösen érdekes, mert az ajándéknak mélyebb jelentése is van. Mint Orbán Balázs államtitkár a Facebookon kifejtette: IV. Béla uralkodása alatt szenvedte el Magyarország a tatárjárást, a mongol csapatok hódító támadását. Az ország 1242-ben óriási veszteségek árán, de túlélte az első mongol inváziót. Ezt követően az újjáépítést IV. Béla király kezdte meg, kifejezetten keresztény alapokon, az egész keresztény civilizáció védelmében. A tatárveszély ugyanakkor nem múlt el. Ezt a király is tudta, ezért külpolitikáját is gyökeresen átalakította. A nyugati kapcsolatok mellett elkezdett keleti irányba is tekinteni annak érdekében, hogy rálátása és befolyása legyen az ottani folyamatokra. IV. Béla azzal is tisztában volt, hogy a hazánkat közvetlenül fenyegető veszély egész Európát veszélyezteti, s csak Európa teljes erejével állítható meg. Mint az államtitkár aláhúzta, sajnos az akkori Európa, mint azóta is sokszor, megosztottsága miatta nem vett tudomást a közelgő veszélyről.

Véleménye szerint nem nehéz belátni, hogy geopolitikai értelemben az akkori és a mostani helyzet között sok a hasonlóság.

Nyilván ilyen gondolatok jártak Orbán Viktor fejében is, amikor átnyújtotta az ajándékot Ferenc pápának. Tekintetében ott van a remény, hogy a pápa örömmel fogadja azt. Mint ahogy Ferenc pápa is úgy mosolyog, ahogy az ember ilyen alkalommal szokott.

Ezt a pozitív pillanatot próbálta összezúzni Niedermüller Péter, mondandójába belegyömöszölve Orbánnal, a politikájával és a kereszténységgel kapcsolatos minden gyűlöletét. Ezt írja Facebook-bejegyzésében: „A magyar miniszterelnök bizalmatlanul, bizonytalanul, görcsösen előredőlt felsőtesttel, mosolytalanul néz Ferenc pápa szemébe. Aki viszont barátságosan, kedvesen, biztatóan mosolyog rá.”

Tudjuk jól, az ajándékozó a hétköznapokban is csak reménykedik, hogy ajándékának örülni fognak, ahogy a megajándékozottnak is legtöbbször jólesik, ha gondolnak rá, ezért az aktus alkalmával barátságos és mosolyog.

Niedermüller nem átallott a fénykép értelmezésekor utalni arra, amikor egy a kormányhoz közel álló publicista – nyilván Bayer Zsoltra gondolt – elmondta véleményét az illegális bevándorlással kapcsolatban, ami nem egyezett a pápáéval. Niedermüller ezért vádolta a tőle el nem határolódó kormányfőt is „keresztényellenes magatartással.” Ezek tények.

A migráció kérdésében hazánk nemzeti, keresztény alapon áll, ellentétben például az Európai Unió szerencsére fogyatkozó migránspárti tagállamaival, amelyek álláspontjától sajnos Ferenc pápa megnyilvánulásai sem állnak távol.

És itt jött el a pillanat, amikor a fagyi visszanyalt.

Niedermüller elő mert hozakodni Orbánnal kapcsolatban a keresztényellenes magatartással, amelyről nem is olyan régen ő beszélt gyűlölködve, „rémisztő képződménynek” nevezve a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket. Köztük nyilvánvalóan Ferenc pápát is.

Hiszen Ferenc pápára sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy nem fehér, nem heteroszexuális, és hogy nem keresztény. Ám hogy rémisztő képződmény lenne, azt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson őt éltető több száz ezres tömeg másképpen gondolja.

Valószínűleg Niedermüller nem a keresztény embert szereti Ferenc pápában, inkább azt, hogy a katolikus egyház feje megértő, befogadó a migránsokkal szemben.

Tudjuk jól, Niedermüller és pártja, a Demokratikus Koalíció migránssimogató politikája révén – esetleges hatalomra kerülésük esetén – szívesen kiszolgáltatná országunkat a migránsoknak, akik majd szavazataikkal – reményeik szerint – őket folyamatosan hatalomban tartják.

Ez az, amit a józan magyarok milliói elutasítanak. Ezért emelte ki Orbán Viktor: „Arra kértem Ferenc pápát, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot.”

Hiába próbálkozik tehát a gyurcsányista Niedermüller: nem lehet a miniszterelnököt – kicsinyes politikai érdekből – a pápával s rajta keresztül a magyarokkal szembeállítani.

IV. Bélának is sikerült a tatárjárás után – kifejezetten keresztény alapon – stabilizálni és fejlődési pályára állítani az országot, miért ne sikerülhetne Orbánnak is?

Lehet, hogy ez fáj Gyurcsányéknak meg az uniónak, de ettől ez még tény. A betolakodóktól a neomarxisták úgysem tudják megvédeni az országot. Ami rosszabb: nem is akarják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére