Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rosszul záródnak a brüsszeli szekrények

888.hu

2023.01.19. 18:00

Rosszul záródnak a brüsszeli szekrények. Mi mással lehet magyarázni, hogy egyre-másra hullanak ki a csontvázak az Európai Unió gardróbjaiból. Előbb a szocialista szépség, Eva Kaili és társainak lebukása borzolta a kedélyeket, most pedig Roberta Metsola EP-elnök asszonyról derült ki, hogy majd másfél száz ajándékáról visszamenőlegesen nyilatkozott, korábban nem közölte az átláthatósági szabályoknak megfelelően.

 

Természetesen ez csak afféle szőrszálhasogatás, az Unió egységét gyengíteni akarók aknamunkája. A belga állami büntetés-végrehajtás vendégszeretetét élvező Eva Kaili az ártatlanságát hangoztatja. Miért ne lenne ártatlan? Bármelyikünkkel előfordulhat, hogy otthon a sifonérben hever néhány néhány százezer euró, amelyről fogalmunk sem volt. Istenem, megfeledkeztünk róla, valószínűleg afféle születésnapi meglepetésnek szánta a szomszéd. Hogy is lehetne a Brüsszelben ücsörgő, a jogállamiságra szent és erős esküvést tett képviselőket korrupcióval vádolni? Maga a felvetés is felér egy istenkáromlással. Majd jól kivizsgálják az ügyet és kiderül, hogy tévedésről van szó, a katari és marokkói lobbisták csak egyesek lázálmában léteznek. Nyilván az is merő véletlen, hogy Dobrev Klára, Cseh Katalin és Gyöngyösi Márton is megszavazta az EP külügyi bizottságának egyik emberi jogi jelentését, amelyben kiemelik Marokkó és Katar rendkívül pozitív szerepét.

Az uniós állampolgárok azonban nyugodtan alhatnak, Roberta Metsola elnök asszony a kellemetlen ügy kapcsán már december közepén sietett leszögezni, hogy: „Nem lesz büntetlenség. Senkinek. A felelősök meg fogják látni, hogy a Parlament a törvény oldalán áll. Büszke vagyok arra, ahogyan segítjük a vizsgálatot. Semmit nem söprünk a szőnyeg alá. Belső vizsgálatot indítunk, hogy átnézzük a Parlamentre vonatkozó tényeket és kiderítsük, hogyan lehet még hermetikusabbá tenni rendszereinket.”

A rendszer azonban még nem egészen hermetikus, mert az elnök asszony ajándékba kapott csecsebecséi – többek között egy torony arany makettje, arany hímzésű ruha, üzbég dísztál, stb. – körül nincs rendben minden, a kapott ajándékokat ugyan nyilvántartásba vette, ám kicsivel később. Na bumm, nem lehet minden piszlicsáré üggyel azon nyomban foglalkozni, amikor éppen Magyarországot kell deresre húzni. Ráadásul, olyan bagatell tételek is szerepelnek a máltai elnök ajándéklistáján, mint pezsgő, csokoládé, sütemény és szárított kolbász. Ez utóbbi ismeretében talán még azt is megérjük, hogy Metsola asszonyról pikáns képeket közöl majd a máltai sajtó, amint disznót perzsel a tengerparton és füstölt kolbászt falatozik.

Tulajdonképen röhögni kellene ezen az egészen, de nincs kedvünk hozzá. Az Európai Parlament képviselői napestig a korrupció elleni harcról, az átláthatóságról, fékekről és ellensúlyokról szavalnak, miközben nyakig ülnek a langyos sz.rban. De még így is másokra mutogatnak.

Hátha őket is magukkal ránthatják a pöcegödörbe.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére