Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Selyemzsinór: Gyurcsány Márki-Zay lecserélésére készülődhet

Horváth K. József

2021.12.30. 16:40

Bizonyára elhiszik, egyáltalán nem vagyok szomorú azért, mert Gyurcsány Ferencnek úgy sikerült megaláznia a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjét, hogy az ATV-nek adott minapi évértékelő nyilatkozatában egyszer sem mondta ki a nevét.

Dobrev Klárát és a Demokratikus Koalíció teljesítményét viszont alaposan feldicsérte. Ha pedig ezt a legerősebb baloldali párt, az egész baloldal vezetője teszi, azt komolyan kell venni. A következő parlamentben ugyanis minden bizonnyal övé lesz a legnagyobb baloldali frakció, s ahogy azt az előválasztási bohóckodás után leszögezte: „Először parlament, először a többség, aztán a kormányfő. Ez a sorrend.” Ha Márki-Zay ki nem mondott neve által keletkezett helyzetet nagyító alá tesszük, akkor könnyen juthatunk arra a következtetésre, hogy talán a hódmezővásárhelyi polgármesterrel szemben is elfogyott a bizalom. Ahogy elfogyott előtte Karácsony Gergellyel szemben is, aki drámai gyorsasággal lemondani kényszerült, noha még a villamos sem ütötte el, ahogy visszalépésének egyetlen lehetséges okát ő maga megemlítette. A selyemzsinór elküldése azért sem lenne meglepő, mert Donáth Anna vagy Jakab Péter például már tett bíráló megjegyzéseket Márki-Zay tevékenységével kapcsolatban, nem beszélve Békesi Lászlóról, az egykori MSZP-s pénzügyminiszterről, aki kemény szavakkal kelt ki azért, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester még mindig a baloldali erők kapitánya. Egyebek mellett ezt írta Facebookján: „A vezénylő tábornokot megbízó haditanács tagjai ­– noha látják pozícióik romlását – egyelőre tanácstalanok és határozatlanok. Hiányzik az eltökéltség belőlük, hogy levonva a szükséges konzekvenciát, a minden téren untauglich parancsnokot leváltsa, leszerelje és tartalékállományba helyezze, helyette pedig megbízzon egy ütőképes, hiteles hadvezért az egyesített haderő irányításával, akinek van esélye győzelemre vezetni csapatait a döntő küzdelemben„. Untauglich=alkalmatlan.

Nem gondolom, hogy ennél szókimondóbb kritikát és az intézkedés sürgetését meg lehet fogalmazni. Ez nagyon arra hajaz, hogy Gyurcsánynak és Békesinek egy srófra jár az agya. Esetleg a visszahívás talán már nem is várat sokáig magára.

Ez persze beigazolná, hogy az egész előválasztás csak komédia volt, a választók újbóli semmibe vétele jelezve. Úgy is az lesz a miniszterelnök jelölt, akit a parlamenti többség megválaszt. Azaz akit Gyurcsány majd kijelöl.

Eközben Márki-Zay persze kézzel lábbal kapaszkodik a pozíciójához, s kijelenti, hogy aki az ő lecseréléséről beszél, az „a Fidesz beépített árulója.”

Megmondom őszintén, én nem akarok áruló lenni, ezért nem is pártolom Márki-Zay lecserélését. Jobboldali újságíróként ugyanis zene fülemnek, amikor Márki-Zay betámadja a rezsicsökkentést, fölöslegesnek ítéli a minimálbért. Nagyon tetszik az is, amikor arra biztatja a magyarokat, hogy kevesebb villanyt, gázt és vizet fogyasszanak, s ha drágállják a szerinte piaci áron adni érdemes üzemanyagot, akkor vegyenek kisebb autót. Frappánsnak ítélem azt is, hogy Brüsszel nyomására, a multik érdekei miatt adózni kelljen a házak, az autók után is. Az pedig egyenesen szuper, hogy ostobázza a fideszeseket, tudatlannak nevezi a falusiakat, s még véletlenül sem kér kijelentéseiért bocsánatot. S amikor a sértegetéssel végezett, akkor jó bolsevik módszer szerint mindezt letagadja, hogy végképp összezavarja az választók fejét a Gyurcsánynak hűségesküt tevő, de magát a magát mégis mindig jobboldaliként leíró jelölt, aki szerint ráadásul még Jézus is baloldali.

Szóval mondom, mindez zene fülemnek, ahogy valószínűleg a magyar választók döntő többségének is. Nyilván azért mérte a több közvéleménykutató intézet Márki-Zay népszerűségének mélyrepülését.

Azért tehát nem vagyok szomorú, hogy nevének mellőzésével Gyurcsány megalázta Márki-Zayt. Azért azonban már vakarom a fejem, hogy talán le is akarják cserélni. Én ugyanis adnék még neki esélyt, tudna ő még további „választóbarát” programpontokat kitalálni, ha hagynák beszélni.

Hogy akkor ki jönne helyette? Nem nehéz kitalálni: Dobrev Klára a legesélyesebb. Egy biztos, ha így lesz, Gyurcsány asszonyának nagyon fel kell kötnie azt a bizonyos fehérneműt, ha Márki-Zay-t alul akarja múlni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére