Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soproni Tamás kétségbe vonja Orbán Viktor magyarszeretetét

Horváth K. József

2021.06.02. 18:00

A momentumos Soproni Tamás, Terézváros polgármestere az ATV-ben durva miniszterelnök-ellenes beszólásával döbbentette meg a hiteles tájékoztatásra vágyó nézőket.

 

Mint mondta: „Éppen az a baj Orbán Viktorral, hogy ő mindig a pártja érdekeit nézi. Néha biztos, hogy vegyül bele valami magyarszeretet, de valójában nem, mert a magyar embereknek csak a 30-40 százalékát szereti igazán.”

Soproni kijelentése nemcsak sértő, de egyenesen ostobaság is.

Hogy is lehetne egy olyan országvezetőnek csak az emberek 30-40 százalékát szeretni, aki a magyarok 100 százalékának a boldogulásáért felelős?

Természetesen Budapest úgymond kivéreztetésével kapcsolatban jött föl a téma. A valóságban ugyanis a fővárost csak az ellenzéki vezetés szerint véreztetik ki, valójában sokkal jobban áll Budapest az összes többi magyar településnél. Amikor a közelmúltban a kormány 23 milliárd forintot szavazott meg 32 huszonötezer főnél nagyobb lélekszámú településnek, akkor a juttatás odaítélésének szempontja az volt, hogy az átlagosnál rosszabb pénzügyi helyzetben lévő települések működését segítse. Budapest azért nem kerülhetett ebbe a csoportba, mert a főváros gazdasági teljesítménye az országos átlag kétszerese, fejlettsége pedig az uniós átlag 151 százaléka. Emellett jelentős pénzügyi tartalékokkal is rendelkezik.

Arról nem szólva, hogy ettől függetlenül a kormány ezerrel fejleszti Budapestet, nemcsak annak a fideszesek által lakott 30-40 százalékát. Mert a nagyon okos Soproni Tamás szerint az emberek, ugye, pártszimpátia alapján választanak lakóhelyet.

Ismeretes, hogy a kormány öt év alatt ötvenmilliárd forintot biztosít a főváros egészségügyi fejlesztésére. Felújíthatják belőle a járóbeteg-rendelőket, vásárolhatnak belőle terápiás, diagnosztikai berendezéseket és sok minden mást.

Emellett 75 milliárd forint értékben három fejlesztést finanszíroz a kormány a fővárosnak. A pesti rakpartok felújítását, ahol kulturáltabb gyalogos- és kerékpárosjárda jön létre. Ugyancsak a fejlesztések között lesz a budai fonódó villamos déli meghosszabbítása a Szent Gellért tértől Lágymányoson, a Kopaszi-gáton keresztül a Budafoki útig. A harmadik fejlesztés pedig a kelenföldi buszpályaudvar teljes felújítása és 1500 gépkocsinak helyet adó P+R parkoló építése.

Ha csak 30-40 százalékban „vegyül ide valami magyarszeretet”, akkor a fennmaradó részt miből építtetné meg a kormány? – kérdezhetjük Soproni Tamást. Gyűlölködésből, lakossághergelésből, oltásellenességből nehéz lenne, amivel az ellenzék múlatja legszívesebben a napjait.

Az lehet, hogy működési készpénzt nem kapnak kézhez a városvezetők. De talán nem is baj. Hiszen a felsorolt fejlesztésekkel a budapestiek mindenképpen jobban járnak, mintha Karácsonyék szánalmas rovarhotelekre és méhlegelőkre, ne adj’ isten kampányra költenék az ország pénzét.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére