Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros egyeteme antiszemita botrányba keveredett

Vincze Viktor Attila

2019.05.17. 12:30

A Magyarországot és a magyar kormányt a nemzetközi sajtóban rendszeresen demokráciaellenességgel és antiszemitizmussal vádoló Soros-egyetem most valamiért nem képes elítélni sem a magyar miniszterelnök halálát kívánó oktatóját, sem pedig az egyetem budapesti épületében antiszemita filmvetítést szervező radikális hallgatói csoportját.

Mint ahogy az Origo beszámolt róla, a Soros-egyetem egyik szélsőbaloldali, vállaltan Izrael-ellenes diákszervezete (CEU Radical Student Collective) a palesztin gyásznap (Nakba) alkalmából május 15-én, szerdán egy olyan „megemlékezést” szervezett, amelyen a szélsőséges diákok megnézték az amerikai palesztin jogvédőnek és genderjogi aktivistának, Jasbir Puarnak azt az Izrael-ellenes propagandafilmjét, amelyet

Washington nyomására a katari Al Jazeera hírportál letiltott, mivel az amerikai álláspont szerint a film durván antiszemita tartalmú.

A palesztinpárti diákok a provokatív és Izrael állam megalapítását gyászoló „megemlékezésük” részeként még ki is tűzték a Soros-egyetem Nádor utcai épületére a palesztin zászlót.

Fotó: Origo

Az Origo által feltett kérdésre, hogy a Soros-egyetem elítéli-e a saját hallgatói szervezete által az egyetem épületében megtartott antiszemita megmozdulást, az oktatási intézmény csupán egy egymondatos választ küldött, amely szerint:

„A CEU nem támogatja a Radical Student Collective akcióját.”

Többek között a Soros-egyetem által is képviselt antiszemitizmus miatt szólította fel a brit oktatási miniszter Nagy-Britannia egyetemeit arra, hogy tegyenek azonnali és radikális lépéseket a felsőoktatási intézményekben megjelent antiszemitizmus visszaszorítása érdekében. Chris Skidmore szerint „elfogadhatatlan”, hogy a brit zsidó közösségnek a biztonságáért kelljen aggódnia a szigetországi egyetemeken. Az oktatási tárca vezetője a minden egyetemre elküldött levélében arra figyelmeztette az intézményeket, hogy mostantól az International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) antiszemitizmus-definícióját követve vegyék elejét minden antiszemita aktivitásnak az intézményeikben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére