Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szanyi: az MSZP egy degenerálódó belterjes klub, ahol az itt-ott fellelhető apróbb krajcárok után kapirgálunk

Tóth Dalma

2019.06.03. 16:58

Szanyi Tibor zokon vette, hogy nem került be az Európai Parlamentbe, ezért kiakadt az MSZP-re és kiteregette a szennyest.

Az MSZP a hétvégén tartotta választmányi ülését, melyen eldőlt, hogy kit küldenek ki az Európai Parlamentbe (EP). A szocik számára hatalmas bukta volt az EP-választás, egy képviselői helyet sikerült szereznie az MSZP-Párbeszédnek. Mivel Tóth Bertalan, a párt elnöke lemondott a mandátumáról, a választmányi ülésen pedig úgy döntöttek, hogy fenntartják ez EP-lista sorrendjét, ezért Ujhelyi István mehet Brüsszelbe. Úgy látszik Szanyi kapitány nagyon zokon vette, hogy búcsút kell intenie az európai parlamenti képviselői helyének, ezért írt egy nyílt levelet, amelyben szókimondóan kiteregette a szennyest.

A levél elején hosszan a választmányi ülésről ír, melyen eldőlt az egyetlen EP-mandátum sorsa. Majd áttér az MSZP-re, és kifejti, hogy a párt baloldaliságának egyre több és több tételét adta fel, amíg neoliberális konglomerátummá nem vált, aztán tartós ellenzékben mára ideológiailag is élőhalottá váltak. Megjegyezi, hogy a párt elnöke téved, amikor a vereségük okaként a párton belüli rivalizálást emlegeti, mert

az aljas kiteregetések, árulások, politikai indíttatásból egymás kizárására irányuló indítványok, s az ezek mögött meghúzódó álnokság, szemforgatás vagy akár gonoszság

játszották a főszerepet a csúfos vereségben.

De inkább idézzük a legjobb mondatokat, melyek magukért beszélnek.

Ma 20-30 emberből jó ha 1 (!) gondolja, hogy szükség lenne az MSZP-re. Anno velünk indult az »orrbefogásos« szavazás kultúrája. A nyilvánosság platformjain döntően a belső mutyijainkkal, külső alkudozásainkkal jelenünk meg, mások pedig leginkább korrupt bandának emlegetnek minket, ahol a vezetők a tagság vállát taposva huzakodnak az egyre kevesebb koncon. Hozzánk belépőkről alig hallunk, kilépőkről, elsétálókról, és sajnos elmentekről annál többet.
Ez így nem párt! Ez így csak egy degenerálódó belterjes klub, ahol a politikai témakészlet elapadt, s jobbára az itt-ott fellelhető apróbb krajcárok után kapirgálunk.
Tartósan úgy viselkedünk, mint a kanos férfi, aki beleszeret a bárcás cédába, s mindenét odaadja neki.
Mit is mondhat erre egy normális ember? Azt, hogy »szavazzon rátok a vasorrú bába!«
A társadalomnak szóló üzenetünk tehát most ez: nem csupán mindenkit nagyon is ott hagyunk az árok szélén, de ki is tüntetjük a sandán elsétálókat. Erre én sem szavaznék.
Sokszor mélázunk azon, hogy lehet a magyar nép olyan birka, amilyen. Rossz hírem van: mi, az MSZP-ben nagyobb birkák vagyunk!

Majd az ominózus mondatok után a levél végén bejelenti, hogy új mozgalmat alapít Holnapután néven, mellyel a radikális baloldali embereket akarja megszólítani. Aztán még az MSZP elnöki posztjára is bejelentkezik, mondván, ha a pártnak szüksége van rá, akkor elnökévé teszi. Kíváncsian várjuk a szocik reakcióját!

A teljes levelet itt olvashatjátok el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére