Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szaúd-Arábiában betiltják a macskás képeket

Tóth Hanna

2016.05.26. 21:08

Az öbölmenti királyságban egyre érdekesebb az élet

Egy prominens szaúdi imám szerint jobban kéne vigyázni Szaúd-Arábiában a macskákkal és egyéb állatokkal készült fotókkal.

A nem épp állatszerető főpap szerint minden ilyen jellegű képet be kéne tiltani, ha csak nem vészhelyzet áll fenn. A szaúdi vallási vezető meglátása szerint ez ugyanis nem más, mint a nyugat majmolása.

Az imám szerint

veszélyes és dekadens nyugatosodási folyamat indult meg a wahabíta országban, amely abban nyilvánul meg, hogy az emberek egyre több képet osztanak meg háziállataikról.

Az imám kifejtette, hogy összességében nem is a macskákkal, kutyákkal és más háziállatokkal van a gond, hanem a képi megjelenítéssel.

A wahabita felfogás szerint ugyanis minden képi megjelenítés tilos dolog, kivéve ha életmentő helyzetről van szó.

A wahabita érvelés már csak azért is meglepő, mert az iszlám kultúrában különös tisztelet övezi a macskákat, amelyet egy Mohammedhez köthető történet miatt, a prófétának tetsző állatnak tartanak.

Szaúd-Arábiában nem ez az egyetlen dolog, amelyben sokkal szélsőségesebb álláspontot fogalmaznak meg az iszlám ultrakonzervatív wahabíta irányzatát követve. Januárban a minden bizonnyal óriási népszerűségnek örvendő imám a sakkot tiltotta be az országban, mondván az időpocsékolás és pénzszórás, ami mellesleg felesleg ellenségeskedést szít a játékosok között.

(NewsWeek)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére