Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szolzsenyicin kommunistái és az árnyékkormány mai ülése

Horváth K. József

2022.09.26. 16:10

Akinek még nem sikerült ma egy jót nevetnie, arról Dobrevék gondoskodnak. Tessék: megtartották az első árnyékkormányülést a ma kezdődő parlament ősz ülésszaka előtt. Ott volt mindenki. A Jó, a Rossz és a Csúf. Ja nem, a Jó hiányzott.

 

Komolyan mondom, ez a pofátlan képmutatás csak Nobel-díjas Szolzsenyicin szavaival írható le autentikusan:
„Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

Nos kérem, a Gyurcsány által mozgatott, formálisan Dobrev nevéhez kötött árnyékkormány az éppen ilyen. Részint senki nem választotta meg őket semmire, továbbá semmiféle jogosítványuk nincs arra, hogy a magyaroknak bármit intézzenek, a javukra tegyenek.

Még szerencse! Attól mentsen meg bennünket az Isten. De ennek ellenére úgy tesznek, mintha nekik lennének ilyen jogaik. Nekik lenne cselekvési terük az ügyek intézésére. Jóemberkednek, simogatják a választók buksiját és mindenféle határozatokkal állnak elő, amit követelésként a kormány számára benyújtanak. Ennyit tudnak. Hergelnek tovább, mint eddig, szítják az elégedetlenséget, csak ezt most nem a hagyományos ellenzéki ökölrázással teszik, hanem az árnyékkormány nagyképű szószával leöntve.

 

De nézzünk néhány arcot azok közül, akik ott ültek az árnyékkormány ülésének árnyészékein, hogyan szolgálták a magyarokat akkor amikor tehették, vagy amikor készültek a kormányzati feladat ellátására. Aztán szerencsére elbuktak, mint az ablakostót, amikor hanyatt esett.

A pénzügyminiszteri árnyékszéken például Bodnár Zoltán foglalt helyet a ma reggeli ülésen. Ez a Bodnár igazgatta anno a Állami Autópálya-kezelő Rt.-t, milliárdokkal látva el a Betonút Rt.-t. A pénzből autópálya ugyan nem készült, de a rosszéletű, nyolc év börtönnel sújtott Kulcsár Attilához eljutott a vagyon. Eximbank elnökként – Gyurcsány kormányzása idején – pedig 27 milliárd forintot sikerült neki juttatnia egy cégnek, hogy plázát építsenek Moszkvában. A plázából nem lett semmi, az ügyletre garanciát adó kazah bank elnöke is köddé vált. A 27 milliárdot azóta is keresik.

 

Az egészségügy árnyékszékén természetesen Komáromi Zoltán ül az árnyékkormányban. Az a Komáromi, aki előzetesen közhírré tette, hogy bezáratná a kórházak jelentős részét, a kisebb intézményekben megszüntetné a szülészeteket és a traumatológiai osztályokat, s szeme sem rebbenne akkor, ha egy szülő nőnek vagy egy infarktusos betegnek 50 kilométert kell utaznia a legközelebbi kórházig, hogy Covid-járvány idején kifejtett kínai vakcina elleni kormányellenes támadásait, az emberek bizalmának megrendítésére irányuló rendszeres megnyilvánulásait ne is említsem.

 

A gazdasági árnyékminiszteri széknek is megvolt a gazdája a mai árnyékkormány-ülésen. Ott az a Dávid Ferenc foglalt helyet, aki megszüntetné a rezsicsökkentést, aki azt mondta a magyarokról, hogy lopni fogják a fát és kivágják az erdőket.

 

Hogy is mondta Szolzsenyicin? „Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

Láthatjuk, ez az egész árnyékkormány-cirkusz ezt a célt szolgálja, semmi mást, miközben széles mosollyal hízelegnek a választóknak.

Önök szerint a filmbeli Jó, Clint Eastwood elment volna erre az ülésre?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére