Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sztojka Iván, Marian Cozma gyilkosa luxusban élt azóta, hogy kiszabadult

Bokor Gábor

2019.11.19. 15:20

De most ismét a rácsok mögött van, ugyanis azzal hálálta meg idő előtti szabadulását, hogy lányokat futtatott.

Ahogy arról mi is beszámoltunk itt, a 888-on, tavaly nyár közepén „jó magaviseletre hivatkozva” idő előtt, a legnagyobb titokban szabadon engedték Marian Cozma gyilkosát, az enyingi banda egyik tagját, Sztojka Ivánt, aki szabadulásakor megígérte, hogy jól fog viselkedni és tisztességes munkából fog megélni, azonban ez nem sikerült neki. A rendőrség a napokban vette őrizetbe, mert egy dunaújvárosi lányt futtatott.

Sztojka még egy tárgyalóteremben sem tudott viselkedni, akkor a börtönben hogyan?

Így történt ez 2009-ben, amikor a Kúria szerint a földön fekvő, szíven szúrt Cozmába kétszer is belerúgott – ráadásul a szúrást megelőzően ő nyomta a kézilabdázót a falhoz -, és így történt 2011-ben is, amikor a bíróságról kellett kivezetni Sztojkát, aki minősíthetetlen hangnemben, az emberi viselkedéssel összeegyeztethetetlen módon beszélt a bíróval.

Hivatalosan a rendőrség bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés bűntett és kitartottság bűntett meglapozott gyanúja miatt folytat nyomozást Sztojka ellen. Korábban a Cozma-ügy harmadrendű vádlottját 13 év börtönre ítélték, de harmadolták a büntetését, és 4 év 5 hónappal hamarabb, tavaly júliusban feltételesen kiengedték. A Bors azt írja, hogy ugyan egy cég telephelyvezetője vállalta, hogy teljes munkaidőben betanított segédmunkásként foglalkoztatja, úgy tűnik: Sztojkának nem kellett a becsületes, gyári munka, inkább lányokat futtatott.

Miután Sztojka Iván kiszabadult, egyből botrányosan viselkedett, egyrészt nem tudta úgy elhagyni a börtönt, hogy ne anyázza az őt meginterjúvolni akaró újságírókat, másrészt tartott egy akkora szabadulóbulit, hogy fél kb. Enying nem aludt miatta. Az elmúlt bő egy évben Sztojka nevet is változtatott, a lap szerint már az S. István nevet használja.

Sztojka Iván

Mint ismert, Marian Cozma családjának a bíróság korábban 211 millió forint kártérítést ítélt meg, aminek megfizetésére a halálában felelős öt embert kötelezték, Sztojkáék egy forintot nem fizettek még.

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi márciustól a nyár végéig bírt prostitúcióra egy dunaújvárosi lányt. Cozma gyilkosa rendszeresen beszámoltatta a nőt a jövedelméről, amit vagy készpénzben, vagy banki utalással kellett neki elküldenie. Ebben három bűntársa segítette, akik saját bankszámlájukról vették fel az oda utalt, prostitúcióval megkeresett pénzt, amit átadtak a 37 éves enyingi férfinak.

Ez az ember kedvezményesen szabadulhatott, de így legalább le kell töltenie a fennmaradt éveket. Lakodalmat tartottak, s egy új BMW várta otthon, a kártérítést nem fizette még meg

– mondta Helmeczy László, a Cozma család jogi képviselője.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére