Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Taylor Swift az evészavaráról vallott, mire a rajongók „zsírfóbiával” vádolták meg

888.hu

2022.10.28. 15:00

Méhkasba nyúlt az énekesnő.

 

Taylor Swift méltán népszerű énekesnő megszerkesztette az egyik új dalának klipjét, miután a zsírpozitivitás aktivistái zsírfóbiával vádolták meg a videóban látható képsor miatt.

 

 

Az „Anti-Hero” című dalának egyik jelenetében az énekesnő egy mérlegen áll, és a „kövér” feliratot nézi.

 

Annak ellenére a videó és a dal célja is az volt, hogy kommentálja: a rossz gondolkodásmód hogyan vezetheti az embereket önpusztító szokásokba, a közösségi médiában nagyon sokan felháborodtak és megsértődtek a jeleneten.

 

Az embereknek nincs szükségük arra, hogy újra és újra elmondják nekik: mindenkinek az a legrosszabb rémálma, hogy úgy nézzen ki, mint mi.”

– olvasható az egyik tweetben, amely több mint 43 ezer lájkot kapott.

 

A felháborodott tömeg megnyugtatása érdekében a videót újravágták, és a „kövér” kijelzős jelenetet kivették, bár a teljes jelenet megmaradt.

Az embereknek azonban ez sem volt elég, újabb kritikák érték az énekesnőt.

 

Taylor Swift eltávolított egy fontos részt egy klipből, ami kellemetlen helyzetbe hozta az embereket, és ez kib8szottul felhúzott. Nem volt zsírfóbiás, ez egy kommentár volt arról, hogy mennyire irreálisak a szépségszabványok a zeneiparban. Miért nincs az embereknek médiaműveltségük?”

– olvasható az egyik tweetben.

 

Kövér emberként, aki élete nagy részében kövér volt, úgy gondolom, hogy az Anti-Hero videó szerkesztése, az egyik legszomorúbb dolog, amit valaha is az életemben láttam.”

– olvasható egy tweetben, amely több mint 93 ezer kedvelést kapott.

 

Taylor Swift hosszú pályafutása során a rajongóknak volt lehetőségük rájönni, hogy az énekesnő által kiadott albumok az életének egy kis darabját mutatják be. Jót és rosszat egyaránt. A rajongók által szétszedett dalban az életének egy olyan részét tárta fel, amiről ritkán beszél, de most úgy érezte, megérett rá a társadalom és intelligensen tudja ezt a vallomást kezelni.

 

„Az évek során megtanultam, hogy nem tesz jót, ha mindennap fényképeket látok önmagamról, mert (...) hajlamos vagyok felhúzni magam, ha látok egy olyan képet, amin a hasam túl nagynak tűnik, vagy mikor valaki azt mondja, mintha terhes lennék meg ilyesmik, ez egyszerűen arra késztet, hogy éheztessem magam kicsit, hogy leálljak az evéssel.”
– vallotta Taylor Swift a Miss Americana című 2020-as Neflixes dokumentumfilmben.

 

Az tény, hogy XS-es ruha helyett M-est hordok.”

– tette hozzá.

Kiemelte ugyanakkor: „Mindig van egy szépségideál, amihez nem érsz fel. Mert ha elég vékony vagy, akkor nincs formás feneked. De ha van rajtad pár kiló, formás a feneked, csak épp a hasad nem elég lapos. Ez az egész k8rvára lehetetlen.”

 

És bár nem mondod ki, hogy evészavarod van, de tudod jól, hogy listázod az összes aznapi kajádat, és tudod, hogy ez nem helyes, de a diétás oldalak azt sulykolják, hogy ezt csináld. Tegnap azon kaptam magam, hogy megint kezdem, de azt mondtam: »Nem, ezt nem csinálom. Többé nem, mert inkább nézzek ki kövérnek, mint betegnek. Többé nem csinálom ezt, mert nem végződik jól«.”

– vallotta a dokumentumfilmben.

 

A reakciókból ítélve az énekesnő rosszul gondolta és valójában méhkasba nyúlt. Hiába a sok érzékenyítés és az elfogadásra tett törekvés a modernkor társadalma – még mindig – nem érett meg arra, hogy kulturált módon kommunikáljon a súlyproblémákról és a hozzá szorosan kapcsolódó evészavarról.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére