Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Timmermans Juncker védelmére kelt, Sargentini õrjöngött egy nagyot

Nagy Gábor

2019.03.21. 17:24

Az Európai Bizottság elsõ alelnöke megvédte Jean-Claude Junckert. Judith Sargentini szerint felháborító, hogy még mindig nem történt elõrelépés a hetes cikkely szerinti eljárásban. Errõl szólt a legújabb Soros-szeánsz Brüsszelben.

Csütörtökön, az európai parlamenti LIBE-bizottság (állampolgári jogi szakbizottság) azért szervezett meghallgatást, hogy arról döntsön: a Sargentini-jelentés alapján elindított hetes cikkely szerinti eljárást továbbra is fenn kell-e tartani Magyarország ellen vagy sem.

Soros György jobbkeze, Frans Timmermans az Európai Bizottság (EB) első alelnöke az ülés elején először köszönetet mondott a LIBE-nek, hogy „napirendre tűzték ezt a témát”. Timmermans szerint a legutóbbi meghallgatás óta nemhogy javult volna Magyarországon a helyzet, hanem épp ellenkezőleg, az rosszabbodott. „Az aggályokra ez idáig nem találtunk megoldást” – fogalmazott. Később pedig Jean-Claude Juncker védelmére kelt (a kormányzati tájékoztatókampány kapcsán), szerinte meg kell védeni az EU vezetőinek becsületét, mert Magyarországon „sötét képet festenek az Európai Unióról”.

Felszólalt a jelentést jegyző bevándorláspárti Judith Sargentini is, aki azért borult ki a bizottság ülésén, mert szeptember óta nem történt előrelépés a hetes cikkely szerinti eljárás ügyében. A holland politikus szerint a labda az Európai Tanácsnál, a román elnökségnél van, s mindenképp fel kell gyorsítani az eljárást, szükséges egy „ütemterv”.

Én mindent Önök elé terjesztettem”

– mondta Sargentini, majd hozzátette: most Önökön a sor.

Teljesen egyértelmű, hogy Timmermans és Sargentini újabb támadást akar indítani Magyarország ellen – még az EP-választások előtt.

Gál Kinga, a LIBE fideszes alelnöke így kommentálta a Soros-szeánszt:

A szappanopera újabb fejezete volt, amelyet már mindenki un".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére