Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Úgy néz ki, Karácsony hálózatépítésre használná új posztját

Forisek Ádám

2019.10.16. 16:48

Soros egyetemét is „segítené”.

Október 13-a óta először adott sajtótájékoztatót Karácsony Gergely. A nagy kérdés, mi most mindenkit foglalkoztat, hogy mégis milyen irányt fog venni a főpolgármestersége, az olyan passzusok alapján, miszerint Budapestet „szabadabbá és zöldebbé” tenné, beigazolódott az egyik előzetes feltevés, minthogy szimbolikus ügyeket tűzne zászlajára.

Karácsony sajtótájékoztatóján azt mondta, főpolgármesterként „minden budapestit képvisel”, és így nem ellenzéki politikus szeretne a polgármesteri székben. Ennek meglehetősen ellentmond azonban az a terve, amelyet ő „Szabad Városok Szövetségének” nevezett a sajtótájékoztatón.

Elmondása szerint ez az ellenzéki irányítású városok „tapasztalatcserélő” helye lenne. Hogy pontosan milyen tapasztalatokat kell megosztani és milyen indíttatásból, az nem derült ki, viszont hasonló taktikát már láthattunk: Márki-Zay Péter a megválasztása után Botka Lászlóhoz, Szeged polgármesteréhez ment egyeztetésre.

Karácsony esetében tehát úgy néz ki, a második előfeltevés is beigazolódott, amely úgy szólt, hogy az ellenzéki politikát most főpolgármesterként megpróbálná tovább építeni és terjeszteni, vélhetően 2022-re. A Párbeszéd politikusa korábban már maga is mondta, hogy nem a városvezetés érdekli, hanem 2022-re szeretné felépíteni magát, úgy tűnik, az általa is említett szövetség ezt a célt szolgálná. Kérdés, hogy egy ilyen lépés milyen hatást gyakorolna a fővárosra.

A sajtótájékoztatón egyúttal bejelentette, hogy pénteken levelet készül írni Michael Ignatieffnek, a Soros egyetem rektorának. „Minden segítséget” kész felajánlani Soros György egyetemének, igaz, arról nem ejtett szót, hogy ez pontosan mit takar. Mint ahogy arról korábban mi is írtunk, kínálatát tekintve az egyetem sokkal inkább tekinthető politikai kiképzőközpontnak, mint felsőoktatási intézménynek, ezt pedig súlyosbította az a körülmény, hogy Soros egyeteme nem rendelkezik rendes kampusszal az Egyesült Államokban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére