Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újra kezdődnek a „nagyrészt békés” tüntetések Amerikában

Szabó József

2022.05.05. 15:00

A Black Lives Matter már nem menő, most az abortusz lett a szélsőbaloldaliak főtémája. 

 

Az elmúlt napokban napvilágot látott az USA-ban egy legfelsőbb bírói véleménytervezet, ami visszavonná a Roe kontra Wade ügyet, ezáltal pedig vissza kerülne az államok kezébe az abortusz szabályozásának kérdése.

Roe kontra Wade: Az ítélet az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának precedenst teremtő döntése volt, amelyben a bíróság kimondta, hogy az Egyesült Államok alkotmánya védi a terhes nők szabadságát, hogy az abortusz mellett dönthessenek, túlzott kormányzati korlátozások nélkül. Az ügy azóta is egy folyamatos abortuszvitát táplál az Egyesült Államokban arról, hogy legális legyen-e az abortusz, illetve meddig lehet az abortuszt elvégezni és hogy ki döntsön annak jogszerűségéről.

De vajon ez miért fontos?

 

Magában ez a véleménytervezett még semmit nem jelent. Sokkal inkább politikai jelentősége van ennek az ügynek, hiszen hamarosan félidős választások jönnek Amerikában és demokraták semmilyen teljesítményt nem tudnak felmutatni, hiszen Biden elnöksége a kudarcoktól hangos: az afganisztáni kivonulástól kezdve, a sose látott benzinár-emelkedésen át, egészen Biden egészségügyi állapotáig. Márpedig, ha a Demokrata Párt labdába akar rúgni a követező választáson, akkor kell nekik egy téma, ami újra aktivizálja legalább a saját választói rétegét. Ennek alapján pedig máris érthető, hogy miért lett hirtelen ilyen fontos ez a véleménytervezet.

 

Joe Biden demokrata elnök például azt mondta a kiszivárgott tervezetről:

„Ha a bíróság mégis hatályon kívül helyezi Roe-t, akkor nemzetünk választott tisztségviselőinek a kormányzat minden szintjén meg kell védeniük a nők választási jogát.”

És a választókon múlik, hogy idén novemberben az abortuszpárti tisztségviselőket válasszák meg. Szövetségi szinten több abortuszpárti szenátorra lesz szükség és abortuszpárti többségre lesz szükségünk a képviselőházban is, hogy elfogadják a Roe-t kodifikáló törvényt, amelynek elfogadásán és törvénybe iktatásán fogok dolgozni.”

hangsúlyozta a demokrata elnök.

 

Egy másik nagyon hírhedt demokrata politikus, Alexandria Ocasio-Cortez azt írta Twitteren:
„Az emberek pontosan azért választották meg a demokratákat, hogy az ilyen veszélyes pillanatokban mi legyünk a vezetők – hogy kodifikáljuk Roe-t, hogy foglalkozunk a korrupcióval, és hogy legyen egy olyan elnökünk, aki a törvényes hatáskörét felhasználva áttör a kongresszus elakadásán a diákadósságtól az éghajlatig”.

 

 

Tisztázzuk: az abortuszhoz való jog szent.”

– állította John Fetterman demokrata politikus, pennsylvaniai kormányzóhelyettes és amerikai szenátorjelölt.

 

 

Ahogy ez a BLM-es lázongásnál is volt (ami hasonlóképpen a választási kampány ideje alatt történt), most a tervezet miatt is elkezdődtek a tüntetések és a szélsőbaloldali Antifa is az utcára vonult.

 

 

Los Angelesben már rendőri sérültről is tudunk, akit az erőszakos tüntetők kövekkel és palackokkal dobáltak meg.

 

Úgy tűnik, a félidős választások közeledtével a demokraták újra a békés és törvényes megoldások helyett erőszakkal akarnak érvényt szerezni a saját igazuknak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére