Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Védhetetlen kirúgás

Jánosy Károly

2021.04.06. 21:00

Új idők kapujához érkeztünk. Manapság nemcsak a mondatoknak, a szavaknak, de már a betűknek is súlyuk van. S micsoda súlyuk! A legjobb volna, ha minden egyes szó kimondása előtt szakértő segítségét kérnénk, s nem a saját hülye fejünk után mennénk. Felvirrad végre a mellőzött polito-, szocio- és egyéb lógusok napja, akik nonstop hívnák fel a figyelmet bizonyos szavak, betűk kiejthetetlenségére, politikailag inkorrekt voltára.

Mindez arról jutott eszembe, hogy a berlini Hertha rövid úton menesztette Petry Zsoltot, a labdarúgócsapat kapusedzőjét, mert figyelmen kívül hagyta a bevezetőben említett alapvetéseket, és a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában a saját – nyilván kellően meg nem alapozott – véleményét mondta el. Később hiába finomított az álláspontján, a kocka már el volt vetve.

A hajdani magyar válogatott futballista az európai migránshelyzetről, illetve Gulácsi Péter posztjáról beszélt, amelyben a válogatott kapusa kiállt a szivárványos családmodell mellett. Lett is nagy sajtóperpatvar a Reichstag tövében, hiszen a Hertha aláírta a Sokszínűség Chartáját, és támogatja a sokszínűséget és a toleranciát. Ezen elvek pedig természetesen nem összeegyeztethetők Petry nyilatkozatával, így roppant toleráns módon – a Zeit, a DPA és a Spiegel olvasóinak legnagyobb örömére – haladéktalanul kirúgta.

Csodálom a kapusedzőt, hogy így elragadtatta magát a nyilatkozatában. Ő még az átkosban szocializálódott, amikor az ember legmélyebb álmában sem mert szembemenni a hivatalos állásponttal. Ráadásul Németországban él, ott, ahol már az óvodások is tudják, hogy – hacsak nem a szivárványról van szó – kerülni kell a színeknek még az említését is. Különösképpen a feketéét, nem véletlen, hogy a világ nagy zongorakészítő üzemeiben már fontolóra is vették a sötét, azaz a fek*te billentyűk törlését, és végnapjait éli a pepita szövet. Az már, ugye, szinte magától értetődő, hogy intelligens társaságban olyan szavakat nem használunk, mint férfi, nő, apa, anya.

Petry megpróbált hárítani, de védeni már nem tudott. Igaz, esélyt sem adtak neki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére