Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vészharangot kongat Gyurcsány, Karácsony és Márki-Zay

Horváth K. József

2022.02.05. 16:20

Vajon mi lehet a közös egy tál Gyurcsány által főzött ételben, egy pingpong-csatában és egy hódmezővásárhelyi látogatásban Márki-Zay Péter lakásán? Kérem tisztelettel: a könyörgés!

Az Egységben Magyarországért korifeusai mintha egycsapásra rádöbbentek volna, ha aktivistákból sem jelentkezik hozzájuk elegendő, akkor szavazóból sem várható annyi, amennyi győzelemre emeli őket. Ha nincs emberük arra, hogy szavazatszámlálókat küldjenek a szavazókörökbe, ha nem tudnak kikkel aláírásokat gyűjteni, szórólapokat kivitetni a postaládákba, ahogy a korábbi választások alkalmával sem volt, akkor lemondhatnak a hatalomról.

Ma délelőtt kilenc órakor ugyanis egyszerre jelent meg aktivistákért könyörgő szöveg Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter Facebook oldalán.

Gyurcsány így könyörög: „Ha most jelentkezel ellenzéki aktivistának, akkor egy sorsolás után közös programon vehetsz részt valamelyik pártvezetővel :)

Én például főzök neked egyet. Hisz tudjátok, abban elképesztően jó vagyok:))”

KariGeri karcsúbb ajánlattal érkezett: „Ha jelentkezel aktivistának, akkor az önkéntes munkáért cserébe, április 3. után egy szabad és igazságos Magyarországot fogsz kapni, de ha kell egy kis ráadás, akkor felajánlok még valamit. Részletek a videóban!” Tudják, mi a ráadás? Egy pingpongmeccs a főpolgármesterrel. Hadd ne kommentáljam.

Aztán jön a nagyszerű Márki-Zay a következő könyörgéssel: „Önökért csináljuk, de Önökön is múlik! Segítsék a változás ügyét, a videóban elmondom hogyan! Illetve azt is, mivel fogom meghálálni aktivistáink közül egy valakinek külön is a bátor kiállást! Jelentkezzen aktivistának!” A hála a hódmezővásárhelyi polgármester lakásán való meglátogatása.

Ezek a bejegyzések arra utalnak, hogy az Egységben Magyarországért háza táján nagyon is tele van a gatya. Kevesebb mint 60 nappal a választás előtt még a közösségi médiában kell harangot kongatni azért, hogy legyen elég aktivistájuk az alapvető szervezési és háttérfeladatok ellátására. Eddig egyébként még nem volt olyan választás, hogy ez sikerült volna.

Az adatokból kiolvashat, hogy négy évvel ezelőtt az ellenzéki pártoknak összesen 15 150 szavazatszámláló állt rendelkezésre. Mivel akkor még nem volt érdemi együttműködés közöttük, ezért fordulhatott elő az, hogy minden harmadik szavazókörre csak egy ellenzéki szavazatszámláló jutott, tízből egy szavazókörben pedig egyetlen ellenzéki szavazatszámláló sem volt.

Most azonban van együttműködés, mégis megkongatják a vészharangot, s könyörögnek az embereknek, hogy jelentkezzenek aktivistának.

Nyilván nem véletlenül mondta Márki-Zay Péter Londonban a Financial Timesnak nyilatkozva, hogy 40 százalék esélyt lát Orbán Viktor legyőzésére. Ez elég karcsú arány, főleg, ha hozzászámítjuk, hogy ennyit jósolt néhány londoni elemző is számára az előválasztás megnyerése után.

A Gyurcsány-show szereplői most az utolsó szalmaszálban kapaszkodva együtt énekelhetik Zorán Könyörgés című dalát. Ebből egy részlet: „Bocsásd meg az éveket / Mikor nem voltam veled.”

A magyarok pontosan tudják, hogy a kommunisták, az SZDSZ tojásából kibújt mai liberálisok mikor voltak velük. Ilyet ugyanis még nem produkált a történelem. Kedves potenciális aktivisták: ezek után lehet helye megbocsátásnak? De komolyan?

Nem az a jó válasz Gyurcsánynak, hogy egye meg maga, amit főzött?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére