Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vicc! Szabó Tímea az alkotmányos rend megdöntési kísérletével vádolja Kövért

Horváth K. József

2021.12.02. 16:00

Ha Kabul rózsája illatozik, az sok jót nem jelent.

 

Szabó Tímea legutóbb az ATV-ben fejtette ki, hogy miért is jelentette föl a gyurcsányista koalíció Kövér Lászlót, a T. Ház elnökét. Annak a beszédnek egy része szúrta a szemét, amely bő másfél éve, 2020. február 28-án hangzott el az Alkotmányvédelmi Hivatal központjában, a nemzetbiztonsági szolgálatok fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

Az adásban Szabó Tímea így idézte a házelnököt: „Konkrétan azt mondta Kövér László ezen a hangfelvételen, hogy fontosak a törvények, a jogszabályok, de egy ilyen válsághelyzetben – amit felvázolt – sokkal fontosabb a lojalitás. A lojalitás a főnökeikkel szemben és az állammal szemben. Ez elhangzott, ez a mondat. Ez azt jelenti, hogy Kövér László azt mondta a titkosszolgálatok vezetőinek, hogy ne foglalkozzatok a törvényekkel, sokkal fontosabb, hogy nekünk engedelmeskedjetek. Ez azt jelenti, Kövér László azt mondta, hogy fel lehet számolni a többpártrendszert. Konkrétan bűncselekményre szólította fel a titkosszolgálatok vezetőit, a többpártrendszer felszámolására. Gyakorlatilag az alkotmányos rend megdöntésére tett kísérletet.”

Az már önmagában is szép, hogy a hírekben ez úgy szerepelt, hogy beszéde miatt Kövér László ellen tettek feljelentést. Mint ahogy a házelnököt emlegették a témában tartott sajtótájékoztatón is. Aztán amikor hivatalos útra igyekeztek terelni a dolgot, mintha inukba szállt volna a bátorság. Arról beszélnek, hogy a beadványt nem Kövér László, hanem ismeretlen tettes ellen szövegezték meg.

Pedig Szabó a televízióban is elismételte, hogy szerinte mit mondott a házelnök a lojalitásról. Arról, hogy nem a törvényeknek, hanem a főnöküknek kell engedelmeskedni, meg hogy felszólította a a titkosszolgálatok vezetőit a többpártrendszer felszámolására. Finoman szólva fura elképzelés. Olyan Szabó Tímeához illő. Amiből természetesen egy szó sem igaz.

Sőt, éppen az ellenkezője felel meg a valóságnak. A házelnök ugyanis kifejezetten aláhúzta beszédében, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok mai és leendő vezetői, munkatársai számára mit nem szabad jelentenie a lojalitásnak. Kövér László: „Az önök szakmájában a lojalitás nem eszmei nézetazonosságot kell jelentsen a politika képviselőinek egyik vagy másik táborával. Az önök számára az operatív munka elvégzésének szakszerűsége és jogszerűsége jelenti a lojalitást az elöljárójukkal, az államukkal és a nemzetükkel szemben.”

Magyarán szó sincs arról, hogy a főnököknek kellene megfelelniük, szó sincs arról, hogy figyelmen kívül kell hagyni a törvényeket. Arról viszont szó van, hogy a lojalitásnak a titkosszolgálatoknál a szakszerűséget és a jogszerűséget – azaz a törvényeket – kell szolgálnia.

Épp az ellenzéki napi sajtó zászlóshajója, a Népszava írt arról, hogy Kövér beszédével szemben nem lehet jogi eljárást indítani, mivel a beszéd „láthatóan patikamérlegen kiporciózott”. Nincs szó tehát „kilövési engedélyről” az ellenzékre, amit korábban akartak ráhúzni a szövegre. Senki senkivel nem akar leszámolni. Az a szolgálatok kizárólagos feladata, hogy erősítsék a haza biztonságát, védelmét.

Hogy a többpártrendszer felszámolása ezek után hogy jutott Szabó Tímea eszébe, az rejtély. Pontosabban talán mégis van rá megfejtés. Nem kizárható ugyanis, hogy egyszerű médiaeseményt akartak belőle csinálni, hogy fölhívják a választók figyelmét, a balos koalíció – bár egy hónapja nem nagyon ad életjelt magáról – létezik, és továbbra is ugyanúgy gyűlöli a rendszert, mint eddig.

Kéretik vele együtt gyűlölni továbbra is, és áprilisban Gyurcsányékra szavazni.

Ha le nem lombozódnak addig a gombaszakértő miniszterelnök-jelölt okosságaitól és Kabul rózsája illatától.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére