Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Volner János lenne Orbán Viktor talpbetétje? Na ne!

Horváth K. József

2021.11.14. 16:30

Arról már sokszor beszéltünk, hogy Gyurcsány Ferenc hogyan vezeti félére a választókat, miként sorol valótlanságokat csak azért, hogy aztán a becsapott emberek szavazatai révén megszerezze a hatalmat.

És csodák csodája, a hatalomimádó Gyurcsány kormányzási gyakorlatában a választók épp ezért rendre csalódnak. Sokkal rosszabb lesz ugyanis az életük – adóemelések, megszorítások, családtámogatás elvétele, 13. havi nyugdíj levágása, hogy az emberekkel való fizikai leszámolást (2006. október) ne is említsük –, mint korábban, az első Orbán-kormány volt.

S ahogy mondani szokták, amilyen a mosdó, olyan a törölköző. A Gyurcsányhoz közel álló Nyugati Fény nevű portál ugyanazt képviseli, mint az az ember, akinek köpönyegéből a portál szellemisége kibújt. Ahogy ugyanis a Böszmének is rendre meggyűlik a baja a valósággal, úgy a sajtója is híven követi a vezért. Ez azért kínos, mert az újságnak egyetlen tőkéje van, a becsülete. Ha nem mond igazat, akkor tőkéje sincs. Erre már a haza bölcse, Deák Ferenc is felhívta a figyelmet, amikor azt mondta: „Ha tőlem függene, a sajtótörvénynek csak egy paragrafusa volna: hazudni nem szabad”.

Persze Gyurcsányék tesznek mindenre, ami törvényes. Elég csak hatalomra kerülési vágyuk áhított tervére, a polgárháborús káoszhoz vezető út kiemelt eszközére, az alkotmánypuccs tervére gondolni. Ha tehát az Alaptörvény szerintük mehet a levesbe, akkor mi akadályozná meg őket a sajtótörvénnyel kapcsolatban? Ha pedig ez így van, akkor a ’hazudni nem szabad’ alapvetés helyett nyilván szívesen becikkelyeznék a „hazudni szabad” szövegezést. Bár ők a hazugságot mindig szeretik igazságnak beállítani, ezért aztán elérik, hogy nem hisz el nekik senki semmit. Ahogy a sajtójuknak sem.

Lássuk, hogy szolgálja a főnök mentalitását a Nyugati Fény. Azt írja címében, hogy „Nevettél már ma? Orbán talpbetétje lemondásra szólította fel Karácsony Gergelyt.” Az írás lényege, hogy Volner János, a Volner párt elnöke lemondásra szólította fel a főpolgármestert, mert hazudott a Városháza eladásával kapcsolatban. Tudjuk, az elmúlt időszakban a témában Karácsony egyik hazugságból a másikba esve próbálta mentegetni a menthetetlen, tagadni a saját szerepét a Városháza eladásával kapcsolatban. Volner arra emlékeztetett, hogy amikor kiderült a Városháza eladásának szándéka, akkor Karácsony Gergelyék először azt mondták, hogy ez fel sem merült. Amikor kitudódott, hogy a főváros vagyonkezelője tárgyalt az ügyben, akkor úgy reagáltak, hogy csak egy tanulmányt vizsgáltak az ügyben, és azt is réges-régen. Aztán amikor nyilvánosságra került, hogy idén májusban tárgyaltak az ügyről, akkor Karácsony megint tagadásba menekült. Végül úgy igyekezett megszabadulni a felelősségtől, vagyis hogy nem saját szakállára tárgyalt beosztottja az eladásról, hanem ő is tudhatott róla, hogy fegyelmit kapott az ügyben tárgyaló vagyonkezelő vezetője.

Ez tehát röviden a történet. Látható, hogy ebben a Nyugati Fényt éppen úgy nem a valóság izgatta, hanem az, hogyan tudja lejáratni azt az embert, aki kimondta az igazságot. Azaz, a közvélemény előtt maradjon csak érvényben a hazugság, mert azzal a gyurcsányisták hatalmi törekvéseit jobban lehet szolgálni, mint az igazsággal, ami neki rossz. a választóknak viszont nagyon is jó.

Amihez ráadásul kitaláltak egy megalázó képet a talpbetétről, más mondatban pedig a leghitványabb csinovnyikok egyikéről beszéltek, hogy még jobban elhiteltelenítsék azt az embert, aki a valóságot tárta a nyilvánosság elé.

Volner János azonban ezt nem szégyelli. Ő ugyanis nem Orbán alattvalójaként szólt, hanem a valóság mellett áll ki. Meg lehet ezt persze próbálni beárnyékolni a talpbetétezéssel, meg csinovnyikozással, ami egyet jelent a hazugsággal, a választók lenézésével, félrevezetésével, de sokra nem mennek vel.

A magyarok ugyanis nem hülyék. Eddig három alkalommal akarták őket Gyurcsányék félrevezetni, egyszer sem sikerül. S mivel nem hülyék, ezért 2022-ben sem sikerülhet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére