Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Google a kényes tartalmakat is tárolja

Sümeghi Lóránt

2016.01.15. 07:28

A Google Chrome által fejajánlott inkognitó keresõ ablak semmiben sem tér el a hagyományos keresés adta lehetõségektõl, ugyanúgy megjegyzi és tárolja a kínosnak mondható, megkeresett tartalmakat.

Egy torontói egyetemista által elvégzett  kutatás alapján nemcsak megjegyzi a Google által kifejlesztett, diszkréciót kínáló kereső funkciója, hanem tárolja is a felkeresett forrás adatait. Így egy következő böngészéskor a célzott kényesnek mondható reklámok, de akár az oldal miniatűrje is felbukkanhat az ajánlott oldalak között hála egy Nvidia grafikus chipnek, amely nem törli automatikusan a Google által rámásolt adatokat.

A Google már számtalan esetben került a közvélemény és a politikusok kereszttüzébe, amikor elektronikus levelező rendszeréből különösebb gond nélkül szemezgetett e-maileket és adta azokat át az amerikai titkosszolgálatoknak.

A Google keresési statisztikái szerint az inkognitó-funkció penetrációja szinte kizárólag pornográf és egyéb felnőtt tartalmak rákereséséből áll. A megjegyzett adatok feltehetően a reklámozók felé kerülnek továbbításra, hogy még személyre szabottabb "preferenciák" kerülhessenek legközelebb a felhasználó elé. 

A kutatás eredménye nem okoz nagy meglepetést, hiszen a személyre szabott reklámokból meggazdagodó internetes tartalmak eddig fontos és jelentős mennyiségű adattól estek el, mivel azok az inkognitós rendszeren keresztül lettek beütve. Azonban úgy tűnik, "gondjuk" megoldódott.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére