Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csak semmi mese! – a Genderőrület című könyvről

X

2020.11.19. 11:25

Vajon szüleink, nagyszüleink gondolták volna valaha, hogy a teremtés és a természet rendjének legalapvetőbb igazságait egy a nemek egyenjogúságának eszméjéből kinőtt ideológia nevében tagadni fogják? Hogy alkotmányos szinten szükséges rögzíteni a következő generációk védelmében azt, hogy „az anya nő, az apa férfi”? Megfordult volna a fejében a magyar népmeséken, Lázár Ervin és Csukás István csodálatos történetein felnevelkedő generációnak, hogy egykor majd gyermekeiknek, unokáiknak homoszexuális hercegekről és gendersemleges királylányokról szóló esti meséket akarnak olvasni? Pár évtizede, de még pár éve is mindez elképzelhetetlennek tűnt. Napjaink könyörtelen valósága azonban arról tesz tanúbizonyságot, hogy a világ nyugati része ebbe az irányba halad, és ezt a „haladást” nálunk, magyaroknál is minden erejükkel igyekeznek elérni. Ha szeretnénk megerősíteni saját magunk és társadalmunk mentális immunrendszerét, akkor mindenképpen érdemes felvérteznünk magunkat Marguerite A. Peeters könyvének megállapításaival és tanulságaival. Az Alapjogokért Központ fontosnak tartotta a könyv kiadását, mert a józan ész nevében vállalhatatlannak tartja a genderideológia globális térnyerését.

A szerző a nyugati társadalmak válságát a zsidó-keresztény örökség megtagadásában látja, a genderideológiát pedig olyan „újpogányságnak” tekinti, melyhez kitűnő táptalajt biztosít az Európa alapjait jelentő keresztény kultúra és értékrend elutasításából fakadó, Nyugat-Európában tapasztalható identitásválság. Úgy gondoljuk, hogy napjainkban, amikor egyre több olyan könyv jelenik meg a boltok polcain, amely az „elfogadás” jegyében genderagymosást kínál, hiánypótló ez a mű, mivel feltárja az intoleráns, ellentmondást nem tűrő genderlobbi szándékait és módszereit. A „tudományra”, a „szakemberekre” előszeretettel hivatkozó balliberális oldal pedig készségesen szolgálja (ki) ezt a gendermozgalmat, valamint az azt támogató kortárs feministákat és az úgynevezett LMBT-igazságharcosokat, még akkor is, ha ehhez megkérdőjelezhetetlen biológiai tényeket kell megtagadniuk.

Hogyan jutott el ide a nyugati civilizáció? Peeters szemléletes példákon keresztül mutatja be a genderideológia folyamatos begyűrűzését: úgy véli, hogy az koncentrikus körökből épül fel, melyek külső részein hangzatos, mindenki által támogatható követelések vannak, azonban ahogy beljebb megyünk, egyre radikálisabb megállapításokkal találjuk szemben magunkat. Ezért fontos, hogy már az első jeleknél megálljt parancsoljunk a genderideológiának. Okulásul szolgálhatnak azok a történelmi példák, amelyekkel a szerző levezeti a genderideológia nemzetközi térnyerését. Ez azonban nem csupán történelem, napjainkban is találunk elrettentő eseteket: elég a nők védelmére hivatkozó isztambuli egyezményre gondolnunk, mely valójában a gender fogalmának a nemzeti jogrendszerekbe való becsempészését szolgálja.

„Útmutató a globális mesterterv megértéséhez” – ez az Alapjogokért Központ gondozásában megjelent Genderőrület című könyv alcíme. Marguerite A. Peeters belga nemzetiségű politika- és kultúrakutató műve a genderideológia morális szempontból erősen megkérdőjelezhető hatásaival foglalkozik, és ennek a néhány évtizede megjelent elméletnek a világunkra, társadalmainkra leselkedő veszélyeiről kíván érthető, átfogó képet adni az olvasóknak. Alcíméhez hűen útmutatóul szolgál, az ideológia freudista-marxista kezdeteitől végigvezeti a „genderforradalmat” a radikális feminizmuson át az abból kifejlődő queerelméletig, majd a posztgenderizmusig. Akiknek ezek a fogalmak és pontos jelentésük még nem ismerősek, jó szívvel ajánljuk ezt a téma bonyolultságához képest rövid, tömör, akár egy délután alatt is elolvasható könyvet.

Marguerite A. Peeters: Genderőrület – Útmutató a globális mesterterv megértéséhez, 2020, 136 oldal

A könyv megvásárolható a Libri könyvesboltokban: https://www.libri.hu/konyv/marguerite_a_peeters.genderorulet.html

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére