Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre vastagabb a magyarok bukszája

Kékes Viki

2016.11.08. 21:28

A háztartások növelni tudták a létfenntartáson túlmutató igényeiket, fõként a lakberendezés és háztartásvitel, az oktatás, illetve a kultúra, szórakozás terén. Ezzel párhuzamosan egyre bizakodóbbak a magyar vásárlók.

A KSH legfrissebb adatai szerint 2016 első felében – a közlekedéssel kapcsolatos kiadások kivételével – a lakosság minden fogyasztási főcsoportban növelte fogyasztását.

A kiadások növekedését elősegítette, hogy 2016 I. félévében  (az előző év azonos időszakához képest) 3,5 százalékkal dolgoztak többen és a nettó keresetek 7,6 százalékkal nőttek. A magyar háztartások 74,4 ezer forintot költöttek egy főre jutóan havonta, kiadásaik pedig 3 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakát.

Fontos, hogy az alapvető szükségleteket kielégítő tételek aránya csökkent, a háztartások növelni tudták a létfenntartáson túlmutató igényeiket, főként a lakberendezés és háztartásvitel, az oktatás, illetve a kultúra, szórakozás terén.

A KSH adataival szinte egy időben jelent meg a Deloitte felmérése is. Jó hír a már most a karácsonyra készülő áruházaknak, hogy a fogyasztási, megtakarítási és a hitelfelvételi hajlandóság is folyamatosan javul.

(Forrás: KSH, Origo)

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére