Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Életveszélyesek a Tesla autói

Horváth József György

2016.10.11. 20:48

Egy német közlekedésbiztonsági szervezet megbízásából több ezer kilométeres tesztet végeztek a Tesla "Autopilot" nevû önvezetõ rendszerével. A szakértõk szerint a rendszer hatalmas kockázatot jelenthet az utakon.

Sok a baj a Tesla Autopilot névre keresztelt önvezető funkciójával. Túl azon, hogy a rendszer bizonyítottan okozott már halálos balesetet, többször tehető felelőssé koccanások miatt is, amelyeket a gyártó igyekszik elbagatellizálni, vagy az autók vezetőire kenni.

Egy német közlekedésbiztonsági szervezet megbízásából nemrég több ezer kilométeres tesztet végeztek Európában az Autopilottal. Szakértők szerint a rendszer két kritikus közlekedési helyzetben mondott csődöt.

A sávelhúzásos autópálya-felújításoknál az Autopilot nem tudott különbséget tenni a fehér és az ideiglenes sárga felfestések között, a fehér vonalakat követte volna. A másik esetben egy frissen aszfaltozott, még burkolati jelek nélküli szakaszhoz érve a Tesla egy sztrádáról lehajtó autót követett volna, ha a tesztelők nem avatkoznak közbe.

A teszt során megállapították, hogy az Autopilot önálló sávváltásra képes megoldása különösen veszélyes, mivel a szenzorok hatótávolsága csak negyven méter hátrafelé. Ez túlságosan kevés ahhoz, hogy a hátulról, nagy tempóval érkező autót időben azonosítani tudja a rendszer.

A tesztben a "vészfékasszisztens" és az ütközésre figyelmeztető rendszer is alulteljesített.

A Tesla robotpilótának nevezett funkciója, tulajdonképpen nem más, mint egy sáv- és távolságtartó rendszer extrákkal, és jelenlegi formájában komoly biztonsági kockázatot jelent az autós közlekedésre.

(Origo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére