Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hitelkártya: hol járunk a legjobban 2020-ban?

888.hu

2020.12.17. 00:01

Sokan azt hiszik, a hitelkártya igénylése során csupán arról kell meggyőződniük, hogy a kölcsönzött összeget vissza tudják-e majd fizetni a megadott határidőn belül, a magas kamatok elkerülése érdekében.

Azonban ez távolról se minden! Ebben a cikkben a Pénzkalauz felvázol mindent, amit egy hitelkártyáról tudni érdemes 2020-ban.

Hogyan működnek a hitelkártyák?

A hitelkártya egy fizetési eszköz, melyet a különböző pénzintézetek bocsátanak ki. Segítségével az előre jóváhagyott limitből kölcsönt vehetünk fel a vásárlásaink kifizetéséhez.

A limitet a kártyát kibocsátó intézmény határozza meg, a saját hitel pontszámunk és előzményeink alapján.

A kliensek a hitelkártyát használhatják az üzletekben történő vásárlásnál, valamint az online tranzakcióknál egyaránt. Amikor az egyes pénzügyi tranzakcióhoz hitelkártyát használunk, akkor a kereskedői díjat a saját nevünkben a kártyát kibocsátó pénzintézet fizeti. A jóváhagyott hitelkereten belül annyi tranzakciót hajthatunk végre, amennyit csak akarunk.

Minden hónapban kapunk egy számlakivonatot, amely összefoglalja a kártya forgalmának adatait.

Ne feledjük azonban, hogy a kártyánkról felhasznált összeget egy meghatározott időtartamon belül vissza kell fizetnünk a kibocsátónak. Amennyiben ezt elmulasztjuk, akkor a kibocsátó kamatot számít fel, amely addig növekszik, amíg az esedékes fizetés meg nem történik.

Fotó: pexels.com

Válasszuk ki a megfelelő hitelkártyát a megfelelő vásárláshoz!

Az ésszerű kártyahasználattal kedvezményeket és jutalompontokat gyűjthetünk, melyet beválthatunk például repülőjegyekre, szállodai foglalásokra és egyéb exkluzív vásárlási utalványokra.

Felmerül a kérdés: hogyan használjuk okosan a hitelkártyát?

Fizessünk például üzemanyag-kártyával, ha jövedelmünk jelentős részét üzemanyag-vásárlásra fordítjuk, így kedvezőbb ajánlatot és jutalompontokat kaphatunk az adott területen. Ezzel ellentétben – értelemszerűen – használjuk utazási hitelkártyánkat repülőjegyek, szállodák stb. foglalásaink során.

A nem megfelelő változat használata csökkenti a jutalompontok számát, s kevesebb hasznot húzunk majd a hitelkártyánkból. Álljunk ellen a csábításnak, és csupán arra költsünk, amivel valóban jól járhatunk a jövőben.

Egyes kártyák lehetővé teszik hitelkeretünk sürgősségi személyi kölcsönné történő átalakítását akár 90 napos kamatmentes időtartamra.

Mindemellett napjainkban egyre inkább népszerűvé vált az internetes kereskedelem, így egyes pénzintézmények kétszer több jutalompontot adnak, ha online vásárolunk. Ezek talán a legegyszerűbb tippek a „hitelkártyák használatáról”, amelyek szabadon gyakorolhatók a lehető legnagyobb előnyök kihasználására.

Ami viszont a legfontosabb: ne felejtsük el kifizetni a teljes türelmi időn belül esedékes összeget, hogy elkerülhessük a fennmaradó díjak további kamatterhelését. Ezzel ráadásul jelentősen javul a kredit pontszámunk is.

Fotó: pexels.com

Hogyan válasszuk ki a megfelelő hitelkártyát?

Ismerjük meg lehetőségeinket, s vegyük számba személyes igényeinket is. Könnyebb lesz kiválasztani a megfelelő hitelkártyát, ha pontosan tudjuk, mire is van szükségünk.

A hitelkártya kiválasztása előtt néhány szempontra kell figyelni:

  • Ismerjük meg alaposan a hitelkártya igényléséhez szükséges alkalmassági feltételeket és dokumentumokat.
  • Válasszunk olyan hitelkártyát, amely további funkciókkal rendelkezik, például meghosszabbított kamatmentes időszak, egyszerű visszafizetés, biztonság, online alkalmazás és még sok más.
  • Nézzük meg milyen kedvezményeket, jutalmakat, hűségpontokat vagy különleges kiváltságokat kínálnak az egyes pénzintézetek.
  • Vegyük számba a hitelkártya évi használati díját is.
  • Számoljuk ki átlagos havi kiadásainkat és havi jövedelmünket. Ezután válasszunk egy hitelkártyát, amely magasabb hitelkeretet és rugalmasságot biztosít.

Kedvező ajánlatok

A jelenlegi kormányrendelet alapján az éves THM 5,75%-ban maximalizált. A hazai bankok eltérő ajánlatokat nyújtanak, valakinél a vásárlási kedvezmények magasabbak, valakinél az éves használati díj alacsonyabb.

Budapest bank: a legnépszerűbb bankok közül talán a Budapest bank hitelkártyája jár a legmagasabb kamattal, azonban ő az egyetlen, aki eltekint az első évben a kártya használati díjától.

OTP bank: az OTP bank különösen támogatja a sportolókat, a műszaki cikkek szerelmeseit és az utazni vágyókat, jelentős kedvezményeket nyújt az ilyen jellegű pénzügyi tranzakciók során.

Erste bank: az Erste bank mindemellett tankolási hitelkártyával is büszkélkedhet, mely az üzemanyag-vásárlás során mintegy 4% kedvezményt nyújt a kliensnek.

Mielőtt kiválasztanánk a számunkra megfelelő kártyát, mindenképpen mérlegeljük a különböző pénzügyi intézmények ajánlatait.

A hitelkártya nagy segítség lehet, amennyiben olyan egyén kezébe kerül, aki megfelelő pénzügyi intelligenciával rendelkezik és felelősségteljes magatartást mutat. Ésszerű alkalmazás mellet akár kamatmentesen is használhatjuk a bank pénzét.

További nagy előnye pedig, hogy szinte bárhol elfogadják, s külföldön is előnyben részesítik a debit kártyákkal szemben.

Felhívnánk azonban mindenki figyelmét arra, hogy a használat során kerülje a készpénz felvételt a kártyáról, ugyanis ez magas díjakat eredményezhet. Azonban bátran alkalmazhatja bármely vásárlása során, s amennyiben megfontolt döntéseket hoz, valamint időben törleszti hitelkártya adósságait, akkor egy kifejezetten kedvezményes fizetési eszköz birtokosa lesz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére