Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hol pisilhet az, aki transznemû?

Sümeghi Lóránt

2016.05.05. 14:18

Az Egyesült Államokban igencsak komoly vita kerekedett abból, hogy mégis mi jogosít fel valakit arra, hogy egy ellenkezõ nemûeknek kialakított mellékhelyiséget használjon.

Az Egyesült Államokban igencsak komoly vita kerekedett abból, hogy mégis mi jogosít fel valakit arra, hogy egy ellenkező neműeknek kialakított mellékhelyiséget használjon.

Miután tavaly nyáron legalizálta az Egyesült Államok az egyneműek házasságát, a konzervatívabb déli államok közül sokan felemelték hangjukat az ellen, hogy az állam a jövőben még tovább terjessze az LMBTQ személyek intézményesített jogait. A kritikus régiót elsősorban a hagyományos Biblia-övezethez tartozó államok alkották, mint Texas, Louisiana, Oklahoma, Missouri, Kansas és Mississippi.

Ám ez év márciusában Észak-Karolina állam szintén csatlakozott a kritikát gyakorlókhoz. A konzervatív államvezetés ugyanis megtiltotta, hogy a közintézmények mosdójában a transzneműek a biológiai nemükkel ellentétes vécét használják. Így hiába öltözik valaki nőnek, nem járkálhat be a női mellékhelyiségekbe.

Érvelésük szerint ez nem elsősorban egy emberjogi kérdés, hanem egy biztonsággal kapcsolatos intézkedés. Ugyanis egy női mosdóba bármelyik férfit felelőtlenség lenne beengedni, csak mert női ruhát hord. A kezdeményezés olyan népszerűségnek örvendett, hogy Mississippi állam is egyből bevezette a szabályozást, továbbá még több déli állam is követni szeretné ezt a típusú irányvonalat.

Az amerikai emberjogi képviselők szerint e rendelkezések csupán bosszúként értelmezhetőek, mivel az Egyesült Államok homofób vezetői elveszítették a homoszexuálisok feletti jogkorlátozás lehetőségét, ezért most a transzszexuálisokon élik ki gyűlöletüket. 

Azonban mindenképpen érdekes, hogy az emberi jogok védelmezői gond nélkül kockára tennék a mosdókat használó nők biztonságát annak érdekében, hogy egy-egy transzszexuális személy szerepben maradhasson addig is, amíg pisil.
Amikor a nagytőke is ideologizál

A vég nélküli szexuális liberalizmus kultuszát viszont nemcsak az LMBTQ szervezetek támogatják, hanem az amerikai nagytőkések is. A PayPal elektronikus fizetőrendszert működtető cég például egy 400 személynek munkát adó beruházást vont vissza Észak-Karolinában, jelezvén, hogy nem kíván együttműködni homofóbokkal.

Hasonló véleményen voltak olyan cégóriások, mint a Google, az Apple, a Nissan, a Toyota, a Tyson Foods és az MGM Resorts International. A vadkapitalizmus bölcsőjében mégiscsak szorul némi hely az öncélú ideologizálásnak.

Ezzel szemben amikor a szabad vallásgyakorlás jogára hivatkozva egy mélyen vallásos amerikai kereskedő megtagadta esküvői boltjába betérő leszbikus pár kiszolgálását, a globális közvélemény pillanatok alatt vallásgyalázásba és nácizásba kezdett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére