Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Idén tovább erõsödhet a dollár

Bokor Gábor

2017.01.01. 17:38

A londoni elemzõk a vasárnap nyilvánosságra hozott jelentésükben azt írják, hogy a 2017-es évben ismét elindulhat az amerikai fizetõeszköz az erõsödés útján.

London egyik legtekintélyesebb gazdasági elemzőháza, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) minden január elsején összeállítja a következő tizenkét hónapra szóló, átfogó világgazdasági előrejelzését.

A vasárnap nyilvánosságra hozott idei prognózisukban a ház elemzői hangsúlyozták, jóllehet a várakozások nem túl vérmesek, de Donald Trump, az e hónapban hivatalba lépő új amerikai elnök a várakozásoknál jobb vezetőnek bizonyulhat.

A szakértők mindegyike egyetértett abban, hogy az euró az idén az 1:1-es árfolyamparitás alá gyengül a dollárral szemben. Ugyanezt más nagy londoni házak is jósolják 2017-re szóló prognózisaikban.

A másik nagynevű vállalat, a Capital Economics összeállítása szerint Trump erőteljes költségvetési gazdaságélénkítő programot hirdet, és ennek keresletnövelő hatása 3 százalék fölé hajtja az idén az amerikai maginflációt, tekintettel arra, hogy az amerikai gazdaság már most is csaknem teljes kapacitás-kihasználtsággal működik.

Az amerikai jegybank feladatait ellátó Federal Reserve az idén és 2018-ban is négy-négy kamatemelést hajt végre, sokkal többet, mint amennyit a piac jelenleg áraz, miközben az euróövezeti jegybank (EKB) és a Bank of Japan a belátható előrejelzési távlatban valószínűleg egyaránt folytatja mennyiségi enyhítési ciklusát"

– írják a most nyilvánosságra hozott dokumentumban. 

Az Oxfordi Egyetem elemzőrészlege, az Oxford Economics közben azt írja, hogy "Trump kormánya a személyi jövedelemadót és a társasági adót ezermilliárd dollárral csökkenti, és 200 milliárd dollárt fordít költségvetési forrásokból infrastrukturális fejlesztésekre"

(MTI) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére