Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Napi cukiság: két óriáspandabébi született Bécsben

Tóth Dalma

2016.08.16. 13:06

Bécsben a schönbrunni állatkertben két óriáspanda született. Ez az egyetlen olyan európai állatkert, ahol természetes fogantatás úján sikerült szaporítani a pandákat.

A legújabb pandaszaporulat augusztus 7-én jött a világra. Az állatoknak a legtermészetesebb körülményeket próbálják biztosítani ezért a gondozók is csak webkamerán keresztül látnak bele az elletőboxba. Péntekig csak egy pandabébit láttak a gondozók a kamerákon ezért maguk is meglepődtek, amikor kiderült, hogy két apróság született. Korábban a hangokból azért a gondozók is remélték, hogy két pandabébi jött a világra.

Az óriáspandák gyakran hoznak világra ikreket, de az anya legtöbbször csak az erősebb példányt neveli fel. Az újszülött állatok túlélési aránya 50 százalékos, ezért a névadásra is csak 100 nappal születés után kerül sor.

 

A schönbrunni állatkert keddi közleménye szerint jó esélyek mutatkoznak a mindössze 100 grammal és 10 centiméterrel született kispandák megmaradására, mert mindkét bocs szépen növekszik, és anyjuk, Jang-jang nagyon nyugodtan viselkedik.

Egy, a pandaház oldalán elhelyezett monitoron a látogatók is láthatják az elletőboxban történő eseményeket a webkamera segítségével. A kicsik, amelyek már a negyedik természetes szaporulatot jelentik a bécsi állatkert történetében, várhatóan négyhónapos koruk körül másznak ki az elletőboxból.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére