Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros fegyverkereskedõkkel és hírszerzõkkel bizniszelt offshore cégein keresztül

888.hu

2016.05.17. 20:18

A Panama-iratok alapján a FoxNews fényt derített Soros offshore-cégeinek tevékenységére. A dokumentumok szerint a Soros Capital fegyverkereskedelemre specializálódott és az egyik legnagyobb befektetõ a Bin Laden-család.

Soros György egy kétes hírű panamai ügyvédi irodán keresztül működtette globális offshore befektetési céghálózatát, kikerülve az Egyesült Államok adórendszerét. Ez derült ki az úgynevezett Panama-iratokból.

Az iratok feldolgozását egy újságíró csoport végzi, az Oknyomozó Újságírók Konzorciuma (ICIJ), akiket Soros György finanszíroz. A csoport eddig hallgatott az offshore cégeket kezelő Mossack Fonseca panamai ügyvédi iroda és a Soros közötti kapcsolatról.

Összesen három cég neve bukkan fel az iratokban: a Soros Finance, Inc. Panamában; a Soros Holdings Limited a Brit Virgin-szigeteken és a Soros Capital Bermudán van bejegyezve.

A felsorolt államok úgynevezett adóparadicsomok. Az itt hatályos törvények lehetőséget adnak arra, hogy a cégek befektetőinek, valamint az ingatlanvagyonok tulajdonosainak kiléte és más, személyes adatok ne juthassanak tudtára azon ország adóhatóságainak, amelyekben a cég székhelye található. Így kevesebb adót kell fizetniük, hiszen vagyonuk egy része "láthatatlan".

A 86 éves Soros Györgynek jelenleg 25 milliárd dollárra becsülik a vagyonát. Az általa irányított Open Society Institute az egyik legfőbb finanszírozója az ICIJ-nek. Tavaly másfél millió dollárt kapott a Panama-iratok feldolgozásáért felelős szervezet. Gerard Ryle az újságírócsoport vezetője szerint addig nem találkoztak Soros cégeinek nevével az offshore-botrány papírjai között, amíg a FoxNews erre nem hívta fel külön a figyelmüket.

Az egyik cég, a Soros Capital létrehozott egy offshore céget a Kajmán-szigeteken, amelybe a Carlyle Group és a Bin Laden család is befektetett – a szigetek törvényei névtelenséget biztosítottak számukra.

A Carlyle Group üzleti partnerei között volt magas rangú amerikai állami vezetők és magas rangú ex-CIA tisztek is szerepelnek. Az üzleti megállapodás értelmében az offshore cég fegyverkereskedelemre specializálódott. Olyan hírszerző cégekkel üzletelt, akik állami megbízásokat is teljesítettek. A bizniszt további titkos offshore cégeken bonyolították le.

A Soros Capital más projekteket is bonyolított. Ez a vállalat volt a legnagyobb befektetője egy AIF (Indonesia) Limited nevű cégnek. Az AIF a magánbefektetéseket és az állami finanszírozást kombinálva ázsiai megaépítkezések kivitelezésében jár az élen.

Soros offshore cégei nem fizetnek adót az USA-nak, ahol a székhelyük található – Michael Vachon a milliárdos szóvivője visszautasította, hogy válaszoljon az ezt firtató kérdésekre. Azonban a milliárdos sok pénzt áldoz a demokraták kampányára, akik a jelenlegi – és egy választási győzelem esetén a jövőbeni – adótörvényeket írják. Eddig 8 millió dollárt adott Hillary Clinton kampányára és egymillió dollárt adományozott a Clinton Alapítvány számára. Hillary Clinton kiszivárgott emailjeiből az is kiderül, hogy külügyminisztersége alatt többször lobbizott nála Soros.

(Foxnews)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére