Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb bankot vesz az OTP

Bertha László

2016.12.21. 08:46

Újabb bankot vesz az OTP Horvátországban, így az ottani piaci részesedése mintegy 10 százalékra nõ.

Az OTP Bank Nyrt. közleménye szerint az OTP banka Hrvatska adásvételi megállapodást írt alá a Société Générale csoporttal a horvátországi leánybankjának, a Splitska Bankának a megvásárlásáról.

Société Générale a horvát bankszektor ötödik legnagyobb szereplője, univerzális bankként a lakossági és a vállalati szegmensben is aktív szerepet tölt be. A felvásárlás révén az OTP-csoport piaci részesedése mintegy 10 százalékra nő Horvátországban.

Az OTP Bank 2005 óta van jelen Horvátországban, és folyamatosan nyereségesen működött a 2008-ban kirobbant gazdasági válság időszakában is.

A tranzakció során az OTP 100 százalékos tulajdonrészt vesz, az ügylet pénzügyi zárása 2017 nyarán, míg az integráció lezárása 2018 nyarán várható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére