Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb magyar találmány hódította meg a világot

Tóth Dalma

2016.05.22. 14:28

A LEGO rajongók odavannak az ötletért.

Egyre népszerűbb kifejezés a startup, amiről mindenkinek a Facebook és a Szilícium-völgy jut az eszébe. Nem kell azonban egyből Amerikára gondolnunk, itthon is vannak remek ötletekkel rendelkező cégek, ilyen például a Vengit a SmartBrick termékükkel.

SmartBrick

Az SBrick indulása egy karácsonyi ajándékba kapott LEGO autóhoz vezethető vissza. Pásztor Lénárd, a Vengit Kft. ügyvezető igazgatója unalmasnak találta, hogy miután az autó építésével elkészült, nem igazán lehetett a kész modellel játszani. Erre szerettek volna megoldást találni. Arra gondolta, hogy életre keltik az autót. Létrehoztak egy "okos kockát" (smart brick) ami lehetővé tette, hogy a motorokkal felszerelt LEGO alkotásokat okos telefonon keresztül lehessen irányítani.

A LEGO rajongók egyből lecsaptak az új találmányra. A Kickstarter nevű közösségi finanszírozó oldalon, a srácoknak közel 35 millió forintot sikerült összegyűjteniük. A felajánlásoknak köszönhetően gyorsan megkezdődött a termék sorozatgyártása. Így sokkal élvezhetőbbé vált a legózás.

A csapat a Magyar Nemzeti Kereskedőház InnoTrade programján keresztül részt vett a Vegasban megrendezett CES kiállításon, melyre már egy új terméket vittek, hogy azt is megismertethessék a világgal. A Towers! egy innovatív játék, amely egyedi módon kombinálja a valós és a virtuális játéktér élményét.

A magyar csapat jelenleg az oktatást szeretné megreformálni.

Az SBrick remek lehetőséget nyújt a 8-14 éves korosztály számára, hogy megtanulják a robotika és a programozás alapjait, amik olyan készségek melyekre egyre nagyobb szükség lesz a jövőben. A gyerekek életében a legfontosabb a tanulás a legnagyobb öröm pedig a játék. Az SBrick a játékok terén már bizonyított és hisszük, hogy az oktatásban is hasonlóan nagy sikerek várnak ránk"

 - mondta Pásztor Lénárd.

(Blikk)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére