Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
 

Vezess télen is biztonságosan – használj téli gumit!

PR tartalom

2020.11.29. 06:00

A téli környezethez alkalmazkodnod kell és autódnak is. Nem elég a korai átvizsgálás, gondoskodnod kell a megfelelő téli abroncsról is. A kifejezetten hideg időjárásra kialakított gumiabroncsok tapadást és biztonságot nyújtanak még extrém körülmények között is. A téli gumik speciálisan kialakított futófelület-mintákkal és gumi-keverékekkel rendelkeznek, amelyek akkor teljesítenek a legjobban, ha hideg időben használod a járművedet. Hét Celsius-fok és az alatti hőmérséklettől kezdve ezek a speciális minták erős kölcsönhatásban vannak az egyedi gumikeverékekkel, hogy elősegítsék a tapadást, miközben az autód az úton tartják. Az alábbiakban vázoljuk, hogy mire érdemes odafigyelned.

Szükséges-e téli gumit vásárolnod?

Néhányan úgy vélik, hogy a téli gumiabroncs csak akkor hasznos, ha szakad a hó. Ez bizony nagy tévedés! A téli abroncs futófelület mintázatát úgy alakították, hogy nedvességnél haladva a hagyományos gumiabroncsoknál több vizet használjon el, miközben maga a keverék lágyabb, vagyis hideg esetén nagyobb tapadást biztosít, függetlenül attól, hogy maga a gumi száraz-e vagy sem.

Menő autóhoz – ismert márka kell!

Egy márkás autóhoz fontos beszerezned a jó minőségű téli gumit is. A felsorolt brandek extrém időjárási viszontagságok mellett is tökéletesen ellenállnak a hó és fagyviszonyoknak:

  • Goodyear UltrapGrip Performance+,
  • Continental WinterContact TS860,
  • Michelin Alpin 6,
  • Dunlop Winter Sport 5,
  • Vredestein Wintrac Pro.

A gumiabroncsokban lévő keskeny összetevők így megakadályozzák a hó beépülését és a futófelület csatornáinak eltömődését. Az elzáródás miatt a hagyományos gumiabroncsok kevésbé ellenállóbbak havas, vagy jeges körülmények között. Nem beszélve arról, hogy a téli gumik rendkívül fontos kiegészítők az autódhoz. Ha pedig szélesebb körben szeretnél válogatni vagy a felsoroltak mellett más márka érdekel, látogass el az autogumiakcio.hu oldalra, ahol kiválaszthatod a járművedhez leginkább illő gumit is.

Hosszabb távon megéri-e a téli gumi?

Ha új autót veszel, akkor érdemes mérlegelni a téli gumiabroncsok előnyeit főleg a négykerék-meghajtásnál. Ha tehát vásárlás mellett döntesz, akkor azt a legjobban gumisnál vagy autószervizben lehet megtenni. A legtöbb esetben új autóhoz már alaptartozék a gumi – függ persze, hogy melyik évszakban veszed a kocsit. Ha mondjuk ősszel vásárolsz új személyautót, akkor érdemes a téli gumit is megvásárolnod egyből, mert később vagy a hideg időben már megnő a kereslet-kínálat a gumik iránt és költségesebb lesz a beszerzésük.

Mindezek mellett téli gumit egész évben vásárolhatsz, viszont a legtöbb szakember azt tanácsolja, hogy ősszel vegyünk téli abroncsot. Ugyanakkor, nagyon fontos, hogy az abroncsokat megfelelő helyen és módon tárold, hogy ne sérüljenek. Az otthoni biztonságos tárolás mellett számos szerviz vagy kereskedő biztosít raktározási szolgáltatást, ha biztosra akarsz menni, akkor szánj rá időt és pénzt!

Fotó: pexels.com

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

 
MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére