Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A helsinki önkormányzat a klímahiszti miatt nem szolgál fel több húst

888.hu

2021.11.05. 18:00

Helsinki önkormányzata úgy döntött, hogy a klímavédelmi csoport vezetőjének ajánlására a jövő évtől kezdve nem szolgál fel húst a városi rendezvényeken.
A finn főváros önkormányzata a hivatalos rendezvényeken többé nem szolgál fel hústermékeket, csak szezonális vegetáriánus ételeket és halat.

A kávé és a tea esetében a tehéntejet zabalapú „tej” fogja helyettesíteni. Emellett eldobható edényeket sem használnak többé.

Johanna af Hällström, a város klímavédelmi csoportjának vezetője az YLE közszolgálati műsorszolgáltatónak beszélt az új politikáról. Elmondta:

Ez az egyik módja annak, hogy csökkentsük az élelmiszerek éghajlatváltozásra gyakorolt hatását és a város által felhasznált természeti erőforrások mennyiségét.”

Az YLE szerint Helsinki azt is célul tűzte ki, hogy 2025-re a felére csökkentse a tej- és hústermékek felhasználását. A műsorszolgáltató megjegyezte, hogy 2019-ben a finnek évente mintegy 167 kiló húst fogyasztanak, míg 1960-ban még kevesebb mint 88 kilót. Szakértők, például Mikael Fogelholm, a Helsinki Egyetem táplálkozástudományi professzora szerint nincs egyszerű módja a fogyasztás csökkentésének, mivel a húsnak meghatározó szerepe van a finn étkezési kultúrában.

Helsinki városának lépése alig egy hónappal azután történt, hogy a Cambridge-i Egyetem jelentése az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében az olyan élelmiszerek drágítására szólított fel, mint a hús és a tejtermékek.

Az olyan beavatkozások, amelyek csökkentik az egészségtelen, nem fenntartható opciók megfizethetőségét, és növelik az egészségesebb, fenntartható opciók megfizethetőségét, szintén segítenék a lakossági magatartás megváltoztatását”

– áll a jelentésben, amely szerint a kormányok adókkal és ármechanizmusokkal befolyásolhatnák a lakosságot. „Emeljük a szén-dioxid-intenzív élelmiszerek, köztük a feldolgozott és vörös húsok, a tejtermékek és az ultrafeldolgozott élelmiszerek árát” – áll a jelentésben, amely a növényi alapú termékek árának csökkentése mellett érvel – írta a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére