Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A közteresek vegzálják, az alpolgármesterek cenzúrázzák a XVIII. kerületieket

888.hu

2021.10.09. 08:45

És egyébként mindenért a kormány a hibás.

 

Közel ezerötszáz hektárnyi zöldterület van őrizetlenül a XVIII. kerületben, így nyakamba vettem a várost, és egy kiadós túra keretében bejártam Pestszentlőrinc erdeit.

Nem túlzás azt állítani, hogy

Pestszentlőrinc fuldoklik a szemétben.

Az elmúlt napon például huszonöt köbméternyi hulladékot raktak le illegálisan az Alsó erdősoron.

Dr. Lévai István Zoltán, Pestszentlőrinc-Pestszentimre Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselője szerint sem ugyanolyan már az erdők állapota, mint 2019 előtt.

2020-ban megszüntették a mezei őrszolgálatot”

– jegyezte meg az erdők állapotának romlásával összefüggésben.

Az illegális szemétlerakás, falopás és a rókák túlszaporodása ellen a mezőőr nagy szakértelemmel tudna fellépni, amennyiben az önkormányzat igényt tartana rá.

Most beküldik a közterület-felügyeletet, gondolom, ezt helyettesítve – mondta a politikus.

Nyilatkozatából kiderül, hogy a közterület-felügyelők az illegális szemétlerakók helyett inkább

az erdőben mászkáló kutyásokat vegzálják.

Törvény szabályozza ugyanis: közterületen kutyát csakis pórázzal lehet sétáltatni.

A politikus szerint jogilag igazuk van, de hozzátette:

Visszásnak érzem, hogy az a legnagyobb probléma, hogy valaki pórázzal sétáltat, vagy anélkül.”

 

A képviselő szerint a közterület-felügyelők jelenléte az erdőkben csupán pótcselekvés.

Egyre többször hallani az erdőjáróktól, hogy „na, vajon miért szüntettétek meg a mezőőri szolgálatot”, „az legalább valamennyire elrettentő” volt – mondta, majd hozzátette: „Lehetett velük találkozni!”

Híre ment, hogy megszűnt, innentől kezdve nyilván bátrabbak azok, akik vandálkodni vagy szemetelni akarnak, mert tudják, hogy itt mezőőrökkel nem találkozhatnak”

– közölte.

A politikus megemlítette azt is, hogy az erdőgondnokság is leépülőben van, amit szintén a fideszes városvezetés hozott létre.

Szaniszló Sándor a kampány idején a csillagokat is leígérte az égről, természetesen nem sok minden történt a megválasztása óta, sőt „gyakorlatilag leépülőben van a kerület”.

Ők azt mondják, hogy azért nem tudják megvalósítani az elképzelésüket, mert a kormány elvonta a pénzt a kerületektől, és nincs kompenzáció”

– mondta Lévai.

Kiplakátolták a kerületben, hogy hatmilliárd forintot von el a kormány, ehhez képest a polgármester 2021-ben majdnem ugyanolyan költségvetést fogadott el, még a rendkívüli jogrend keretében – önálló döntéssel –, mint a pandémia előtt. A karantént megelőzően körülbelül 24,3 milliárd forintos költségvetés volt, most meg 23,7 milliárdos. Ekkora költségvetésben ez hibahatáron belüli, gyakorlatilag ugyanabból a büdzséből kell gazdálkodniuk – világított rá.

Azonban a kerületben semmi nem történik.

Az erdőterületek állapotán is látszik ez. Vita is van az erdőjárók és az önkormányzat vezetői között. Kassai Dániel önkormányzati képviselő, illetve Petrovai László alpolgármester vitákat folytattak kerületi emberekkel különböző Facebook-csoportokban. Azokat az embereket, akik felszólaltak az erdő ügyében, és nekik nem tetsző véleményeket fogalmaztak meg, letiltották.”

A képviselő kiemelte: „Kommunikációs szinten van csak gazdája mindennek, így az erdőnek is. Facebook-kommunikáció zajlik a XVIII. kerületben. Ha valami nem történik meg, vagy nem úgy sül el, ahogy azt gondolták, akkor a kormány a felelős, ha meg egy icipici dolog történik, akkor az természetesen csak nekik köszönhető.”

De mi lehet a megoldás a helyzetre? Ki óvja meg a kerület zöldterületeit a szocialisták pusztításától?

A politikus szerint „a koncepció adott, csak vissza kell menni a néhány évvel ezelőtti helyzethez, és az akkor bevált módszereket kell alkalmazni”.

Lévai kiemelte:

Nem vitatkozni kell az emberekkel, hanem meghallgatni és megfogadni a véleményüket.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére