Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Átlépte a 100 ezres álomhatárt a „Szurkolók az állatkínzás ellen” nevű Facebook-oldal követőinek száma

Horváth Tamás

2019.10.18. 10:48

Fülöp kutya szörnyű tragédiája nyitotta fel a szemüket.

Több mint két évvel ezelőtt mi is írtunk róla, hogy a magyar szurkolók a klubszimpátiájukat félretéve összefogtak egy közös ügyért. A személyi ellentéteken való felülemelkedésre Fülöp kutya kálváriája sarkallta őket.

Fülöp kapcsán először az Állatbarát Alapítványhoz érkezett egy bejelentés 2017 áprilisában. Az állatmentők kimentek a helyszínre, de még ők is elképedtek a látottakon. Elmondásuk szerint egy fiatal, két-három év körüli keverék német juhászkutya kuporgott egy vashordóban, alig egyméteres láncon, víz és élelem nélkül. A feje a felismerhetetlenségig eltorzult, köszönhetően a szorosan rácsomózott műanyag zsinórnak, valamint súlyosan le volt soványodva.

Fülöp kutya

Megpróbálták megmenteni Fülöpöt, egy ideig úgy tűnt, hogy sikerül is, de a négylábú végül feladta a harcot és az örök vadászmezőkre távozott. Ez már a sokadik állatkínzás volt, mégsem változott semmi. Az állatbarát szurkolók ezt megelégelve tüntetést szerveztek Nagycserkeszre – ahol Fülöp „gazdája” lakik –, hogy felhívják a figyelmet az állatok jogaira, és ne maradjanak következmény nélkül a négylábúval történtek.

Gyakorlatilag így született meg a „Szurkolók az állatokért” mozgalom, melynek Facebook-oldala, a „Szurkolók az állatkínzás ellen” a mai napon átlépte a 100 ezres álomhatárt, az állatok jogaiért kiálló fanatikusok tehát már hat számjegyű követői táborral rendelkeznek.

A szurkolók legfőbb üzenete az, hogy az állatkínzók letöltendő börtönt érdemelnek, s ha a helyzet úgy indokolja, a nyomásgyakorló demonstrációktól sem rettennek vissza. Emellett prevenciós céllal járják az ország oktatási intézményeit, ahol fiataloknak tartanak előadásokat arról, hogyan is kell bánni az állatokkal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére