Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezért a Coca-Cola a világ egyik legnagyobb műanyagszennyezője

888.hu

2021.02.18. 14:15

De igyekszik magát zöldre mosni.

A New Plastics Economy adatai szerint globálisan több mint 200 ezer palack Coca-Cola-termék gördül le percenként a futószalagról, ezért nem csoda, hogy a világ legnagyobb üdítőital-gyártó cégének éves műanyag csomagolóanyag felhasználása meghaladja a 3 millió tonnát. Ennek tükrében aligha meglepő, hogy a Break Free From Plastic mozgalom 2020-ban immár sorozatban harmadszor tette a legnagyobb mértékű műanyagszennyezést okozó vállalatok objektív rangsorának élére a Coca-Colát – írja a Világgazdaság a Hell Energy blogjára hivatkozva.

A Hell ügyvezetője rámutat, hogy a mozgalom egyúttal kiemelte: az elmúlt évben a Coca-Cola nem ért el mérhető előrelépést a környezetkárosítás csökkentése terén, hiába hallunk lassan napi szinten távolba mutató célkitűzéseikről és nehezen megfogható ígéreteikről. A vállalattal kapcsolatban van ellentmondás bőven.

Csereklye Barnabás rávilágít: a Coca-Cola zöldre mosott útját számtalan kommunikációs ellentmondás szegélyezi, amivel a tárgyilagosan kimutatható sokkoló mértékű műanyagszennyezés tényét igyekeznek elfedni. Példaként emelte ki, hogy miközben a Break Free From Plastic mozgalom a „Legnagyobb műanyagszennyező” bizonyítványt állította ki a cégnek, a 2020-as Dow Jones Fenntarthatósági Index ismét a Coca-Cola HBC-t minősítette Európa legfenntarthatóbb italgyártó vállalatának – írják.

Az ügyvezető szerint a céggel kapcsolatos paradoxonokat magyar viszonylatban is tetten érhetjük.

Csereklye elmondta, hogy a társaság lassan 25 éve értékesít Magyarországon gyártott termékeket, amelyek csomagolása jelentős részben szemétként végezte, szennyezve környezetünket, míg a profitot a cég kiviszi az országból. Az ügyvezető meglátása szerint egy felelős gyártó a környezeti szerepvállalás részeként a profitot megfelelő beruházásokba fekteti – ez az ő esetükben egy drágább, de környezetkímélőbb csomagolási formára történő áttérés lenne.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére